Hava Durumu

Bursa'ya bir meydan daha geliyor

Osmangazi Belediyesi'nin her mahalleye bir meydan kazandırmak için başlattığı çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Doğanevler Mahallesi'ndeki proje için 3 katlı bina törenle yıkıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya bir meydan daha geliyor

Doğanevler Mahallesi'ne kazandırılacak meydan projesi için istimlak edilen 3 katlı bina Başkan Mustafa Dündar'ın da katıldığı törenle yıkıldı. Semtin çehresini değiştirecek meydan düzenlemesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını ifade eden Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak mahallelerimizin ihtiyacı ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Doğanevler'i meydana kavuşturmak için uzun bir kamulaştırma süreci geçirdik. Hukukî süreçler sebebiyle uzayan meydan projemizi, son binanın yıkımının ardından kısa sürede tamamlayıp mahalle halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

TOPLAM 12 BİNA KAMULAŞTIRILDI

Cami karşısında bulunan adada kamulaştırmalar sonucu elde edilen yaklaşık 2 bin metrekarelik alana da güzel bir meydan inşa edeceklerini söyleyen Dündar, "Her mahallemize bir meydan yapıyoruz. Doğanevler'de bugüne kadar mahallemize meydan kazandırabilmek için toplam 12 bina kamulaştırdık. Vatandaşlarımızla karşılıklı görüşüp anlaşarak gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmalar sonucunda yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alan elde ettik. Mahallemizin merkezinde, caminin tam önünde elde edilen bu alanla birlikte mahallemizde güzel bir meydan ortaya çıkıyor. İçerisinde çocuklar için oyun grupları, yeşil alan, yürüyüş yolu, oturma grupları ve aydınlatması ile mahallemize yeni bir görünüm kazandıracak, modern ve kullanışlı bir meydan olacak. Camimizle bütünleşen, vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği, her yaştan insanımız faydalanabileceği meydanın yapımını, yıkımın ardından hemen başlatıyoruz. Şimdiden mahallemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.