Hava Durumu

Bursa'ya havadan inceleme

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Bursa'da devam eden ve planlanan yatırımların yanı sıra trafikte sıkıntı yaşanan bölgeleri havadan inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya havadan inceleme

Göreve geldiği günden bu yana Bursa'da yaşanan sorunların tespitine ve bunların çözümüne yönelik hummalı çalışmalar yapan Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile devam eden ve planlanan yatırımları havadan inceledi. Bursa Büyükşehir Belediyesinin devam eden ve yeni planlanan yatırımları hakkında Çavuşoğlu'na bilgi veren Aktaş, helikopterle bir saat süren inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, "Bursa, hızla büyüyen bir şehir. Bursa'da sokağa çıktığınızda kime sorarsanız sorun ilk madde ulaşım, trafiğin durumu, toplu ulaşımın kalitesi, hızı ve fiyatı ile ilgili sıkıntıdan bahsediliyor. Ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bursa'ya, genel bir fotoğrafa dikey olarak da bakalım istedik. Faydalı bir gezi oldu. Notlarımızı aldık, insanımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalarla yeni dönemin farkını hissettireceğiz" dedi.

 "CUMHURBAŞKANIMIZ İLE PAYLAŞACAĞIZ"

Aktaş, Bursa için verimli adımlar atılacağını belirterek, "Bugüne dek tespitlerim vardı ama bizatihi görmek de iyi oldu. Bu incelememizin ardından, şehrin doğusundaki, çalışması durdurulan İsabey Katı Atık Toplama İstasyonu, Vakıf'taki 250 dönümlük park, Kestel'deki su fabrikası olduğu alan, şehrin batısındaki kentsel dönüşüm ve Nilüfer'deki durumu, stadyum ve Acemler civarındaki yoğun trafik sirkülasyonundaki sıkışıklıkları, kuzey ve güney hattındaki T2 hattı ve buna bağlantılı yolların durumunu genel anlamda değerlendirdik. Aldığımız notları bir bir hayata geçirmek durumundayız. Bu izlenimlerimizi Cumhurbaşkanımızla da paylaşıp inşallah Bursa'yı layık olduğu yere daha fazla götürmek adına hareket edeceğiz" diye konuştu.

"ÖNCELİK ULAŞIM"

Tüm Bursalıları her zaman istişareye davet eden Aktaş, ulaşımla ilgili atılacak adımlardan bahsettiği açıklamasında, "Programda olan kavşaklar, ulaşım dairesi ile revize edilen kavşaklar, genişletmeye çalıştığımız yollar var, fayda maliyet analizi de yapıyoruz. Sadece ulaşım odaklı havadan bir inceleme daha yapacağız" diyerek, BURULAŞ ve Ulaşım Dairesi ile beraber hayata geçirilmesi planlanan yeni bir çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını anlattı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.