BURASDER Başkanı Sait Kaplan, yöresel yemeklerin otel menülerine girmesi için dernek olarak yoğun uğraş verdiklerini söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Aşçılar Derneği'nin (BURASDER) geleneksel dayanışma gecesi Mercure Otel'de gerçekleştirildi. Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mengen Belediye Başkanı Turan Bulut, Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın, BESOB Başkanı Arif Tak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan BURASDER Başkanı Sait Kaplan, yemeğin bir kültür olduğunu belirterek, "Geleneksel hale getirdiğiniz aşçılar gecesinde tedarikçi firmaların temsilcileriyle mutfak şeflerini buluşturduk. Aşçı sadece mutfağına girip yemek yapan bir meslek değildir. İyi bir aşçı aynı zamanda iyi bir kültür araştırmacıdır. Çevreye duyarlı, köklerine bağlı, ufku açık ustalarımız sayesinde yemek kültürümüzü gelecek nesillere taşımak için gayret gösteriyoruz" dedi.
Gecenin düzenlenmesinde katkıda bulunan sponsor firma temsilcilerine BURASDER yönetim kurulu tarafından plaket verildi. BURASDER'in Onursal Başkanı Reşat Kahrıman da plaketini mevcut başkan Sait Kaplan'ın elinden aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise gecede Bursa Valiliği tarafından hazırlanan 'Osmanlı'dan Cumhuriyete Bursa Mutfağı' kitabını şeflere hediye etti. Aşçılar derneğinin gale yemeği geceye katılan şeflerin pasta kesimiyle sona erdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa yemekleri otel menülerinde!
BURASDER Başkanı Sait Kaplan, yöresel yemeklerin otel menülerine girmesi için dernek olarak yoğun uğraş verdiklerini söyledi.
Bursa Aşçılar Derneği'nin (BURASDER) geleneksel dayanışma gecesi Mercure Otel'de gerçekleştirildi. Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mengen Belediye Başkanı Turan Bulut, Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın, BESOB Başkanı Arif Tak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan BURASDER Başkanı Sait Kaplan, yemeğin bir kültür olduğunu belirterek, "Geleneksel hale getirdiğiniz aşçılar gecesinde tedarikçi firmaların temsilcileriyle mutfak şeflerini buluşturduk. Aşçı sadece mutfağına girip yemek yapan bir meslek değildir. İyi bir aşçı aynı zamanda iyi bir kültür araştırmacıdır. Çevreye duyarlı, köklerine bağlı, ufku açık ustalarımız sayesinde yemek kültürümüzü gelecek nesillere taşımak için gayret gösteriyoruz" dedi.
Gecenin düzenlenmesinde katkıda bulunan sponsor firma temsilcilerine BURASDER yönetim kurulu tarafından plaket verildi. BURASDER'in Onursal Başkanı Reşat Kahrıman da plaketini mevcut başkan Sait Kaplan'ın elinden aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise gecede Bursa Valiliği tarafından hazırlanan 'Osmanlı'dan Cumhuriyete Bursa Mutfağı' kitabını şeflere hediye etti. Aşçılar derneğinin gale yemeği geceye katılan şeflerin pasta kesimiyle sona erdi.
En Çok Okunan Haberler
Yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
Pompalı tüfekli saldırı kamerada
TikTok CEO’su Shou: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
100 yıldır kayıptı: 32 milyon dolara alıcı buldu
Genç hakem kalbine yenik düştü
Bursa'da tartıştığı yeğenini silahla yaraladı
Bursaspor'dan Divan Kurulu Toplantısı'na ilişkin açıklama
Kayıp mürettebata ait olduğu düşünülen cansız beden bulundu
Nilüfer'de madalyalar, sahiplerini buldu