Hava Durumu

Bursa yine sallandı!

Türkiye, Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde saat 14.26'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bursa, İstanbul, İzmir, gibi çok sayıda kentte de hissedildi. Bursa'da saat 12.47'de 3 büyüklüğünde merkez üssü Nilüfer'de deprem meydana gelmişti.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa yine sallandı!

Saat 14.26'da merkez üssü Manisa Kırkağaç olan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü AFAD 4.8,  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise 5.1 olarak duyurdu.

Yerin 6.99 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa'nın yanı sıra Bursa, İzmir, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya ve Balıkesir'de de hissedildi. 

Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa'da vatandaşlar, sokaklara çıktı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından yaptığı açıklamada herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını belirtti.

​AFAD: OLUMSUZ DURUM YOK

AFAD açıklamasında, "Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

MANİSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Korkutan deprem sonrası Manisa Valiliği açıklama yaptı. Herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28.01.2020 tarihinde saat 14.26'da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

ARTÇILAR YAŞANDI

4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yine merkez üssü Kırkağaç olan 2.8, 1,7 ve 3.5 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana geldi.

22 OCAK'TA 5.4 İLE SALLANMIŞTI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak tarihinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Can kaybının yaşanmadığı, 3'ü balkon ve pencere gibi yüksek yerlerden atlayan, biri ise panik atak sonucu, toplam 4 kişiyi hastaneye kaldırılmış, 5 metruk bina da depremde hasar görmüştü. Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde AFAD tarafından 156 çadır kurulmuştu. Bu deprem, Bursa dahil çok sayıda ilde hissedilmişti.

GERİLİM ARTTI DEMİŞTİ

Öte yandan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Bursa'yla ilgili  "150 yılı geçmiş Bursa fayı üzerindeki gerilim artmış durumdadır. Marmara Denizinin içindeki sismik boşluk mevcuttur. Buralarda oluşabilecek depremlerden Bursa da etkilenecektir. 3 milyona sahip olan Bursa, 10 milyon üzerindeki İstanbul, Kocaeli, Balıkesir ve Çanakkaleyi etkileyen depremlere karşı hükümetin acil planlar yapması lazım" diye konuşmuştu.

BURSA 3 İLE SALLANMIŞTI

Bursa'da saat 12.47'de 3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, kısa süreli paniğe neden olan depremin merkez üssünün Nilüfer olduğu açıklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.