Hava Durumu

Bursa yolundaki feci kazayla ilgili 2 sürücü adliyeye gönderildi!

Ankara'dan Bursa'ya gelmek için yola çıkan tur otobüsünün Eskişehir'de ağaçlara çarpması sonucu 11 kişinin öldüğü, 44 kişinin yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan 2 sürücü adliyeye gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa yolundaki feci kazayla ilgili 2 sürücü adliyeye gönderildi!

Kaza, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yaşandı. Ankara'dan Bursa yönüne seyreden gezi firmasına ait bir otobüs, yoldan çıkarak ağaçlara çarptı. Korkunç kazada 13 kişi can verdi, 44 kişi de yaralandı.

Kazayla ilgili Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, "04.00 sıralarında Eskişehir Bozüyük yolunun 12'inci kilometresinde bir tur otobüsü yolun kenarındaki ağaçlara çarparak, büyük bir trafik kazası oldu. Bu kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. 44 kişi de yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız Eskişehir Devlet Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri devam ediyor. Yaralılarımızın şuan durumları ağır değil. Müdahale gerekiyor, kırıkları olan var. Öncelikle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

"YOLDA BUZLANMA YOK"

Kazanın sebebi ile hakkında konuşan Çakacak, "Yol boş, üç şeritli yol. Yol ışıklandırılmış. Sabah Emniyet Müdürümüz Engin Dinç ile birlikte ve diğer kurtarma ekibimiz ile birlikte yaptığımız incelemede yolda buzlanma görmedik. Dolayısıyla, farklı sebepler olabilir. Arkadaşlarımız kazanın sebeplerini araştırıyorlar" dedi.

"ÇOK FECİYDİ"

Kazadan yaralı olarak kurtulan ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 55 yaşındaki Meral Şimşek yaşanan faciayı şu şekilde anlattı: "Nasıl olduğunu bilemedik. Bir anda ne frene bastı, hadi uyusa araba gezer yalpalar, öyle bir şey de hissetmedik. Bir anda güm diye bir şey oldu. Hepimiz ön tarafa doğru yığıldık. Kaza sabaha karşı oldu. Çok feciydi. Şoför, 'Karşıma hayvan çıktı ondan kaza yaptım' demiş ama arkada olduğumuz için görmedik."

OTOBÜS 90 KİLOMETRE ÖNCE ŞOFÖR DEĞİŞTİRMİŞ

Kaza öncesinde tur otobüsünün Sivrihisar ilçesinde bulunan bir dinlenme tesisinde mola verdiği öğrenildi. Yaralı yolcular ise mola sonrasında ise otobüsün şoförünün değiştiğini belirtti.

Eskişehir Valiliği tarafından, kazayla ilgili kriz masası oluşturuldu. Kazanın ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Muhsin Ö. (51) ile ikinci şoför Erkan A.'nın emniyetteki sorgusu tamamlandı. Sürücüler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.