Hava Durumu

Bursa zabıtasından tatlı imalathanelerine bayram öncesi denetim

Bursa Osmangazi Belediyesi'ne bağlı zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ilçedeki tatlı imalathaneleri ve pastanelerde denetim yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2019 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa zabıtasından tatlı imalathanelerine bayram öncesi denetim

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmelerini sağlamak adına denetimlerini arttıran Osmangazi Belediyesi'ne bağlı zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, tatlı ve şekerleme üretimi yapan işyerlerini titizlikle inceledi. Hijyen kontrolü, ürünlerin tazeliği, gramaj, etiket kontrolü, ürün ve malzemelerin saklama koşulları, kişisel hijyen, depolama koşulları, alet ve ekipmanların uygunluğu, ruhsat ve evrak kontrolleri gibi konularda denetimler yapılırken, işletmelerde eksik görülen konular yetkililere sözlü ve yazılı olarak da iletildi.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemelerde hizmet ve hijyen standartlarına uygun üretim yapan işletmelere teşekkür edilirken, standartlara uygun üretim yapmayan işletmelere de gerekli uyarılar yapılıp eksikliklerini gidermeleri istendi. 

İşletmelerin kalite standartlarını yükselterek vatandaşlara uygun hizmet vermelerini sağlamak amacıyla yapılan kontrollerde işletme çalışanları da uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hemşerilerimizin mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmeleri bizler için önemli. Bayramda vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdalar tüketebilmesi adına ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde yasal mevzuat ve hukuk neyi gerektiriyorsa onu uyguluyoruz. Bundan sonraki süreçte de vatandaşların sağlığını ilgilendiren tüm konularda denetim çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" dedi. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.