Hava Durumu

'Bursalı basketseverleri ücretsiz taşıyacağız'

Yeni Sezon öncesi basın mensuplarıyla buluşan TOFAŞ genel Menajeri Tolga Öngören ve Başantrenör Orhun Ene lig ve Avrupa maçlarında taraftarı yanlarında görmek istediklerini belirtirken, salona ulaşım için 'Basketbus' uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bursalı basketseverleri ücretsiz taşıyacağız'

Ali ŞAHİN

TOFAŞ Spor Kulübü tarafından düzenlenen 'Medyayla Sohbet Buluşması'nın ilki bugün gerçekleştirildi. 7 Ekim 2017 tarihinde başlayacak olan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi öncesi 2017-2018 sezonu hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda Mavi Yeşilli kulübün Genel Menajeri Tolga Öngören, Başantrenörü Orhun Ene ve Reklam ve Pazarlama Sorumlusu Efe Şekerci, TOFAŞ Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı.

HARLEM GELİYOR

1 Ekim Pazar günü düzenleyecekleri açılış organizasyonuyla sezonu açacaklarını belirten Öngören toplantıda yaptığı açıklamada "Takımımızı ve yeni formalarımızı tanıtacağımız gece Harlem Wizards'ın gösterileri basketbol severlerin ve özelikle çocukların hayatında güzel bir anı olarak kalacak. Saat 18:00'de başlayacak ve yaklaşık 2 saat sürecek organizasyon öncesinde de Podyum Park'ta da 1 saatlik bir etkinlik olacak" dedi.

930 KOMBİNE SATILDI

Kulüp elçisi David Rivers'ın da katılacağı sezon açılış organizasyonuna bütün Bursalıları davet eden Öngören, "'Basketbol Kenti Bursa mottosunun altını doldurmaya çalışıyoruz. Geçen sezon federasyon verilerine göre doluluk oranında 4. sıradaydık. Bu sene daha çok taraftarı salonda ağırlamak istiyoruz. Bu sezon şu ana kadar 930 kombine satıldı, geçen yıl ise bu rakam 800'lerdeydi. Şimdilik kombine hedefimizi bin 100 olarak belirledik" dedi.

'BÜTÜN MAÇLARDA GEÇERLİ'

Kombine kart sahiplerinin sezon açılışının yanı sıra TOFAŞ'ın EuroCup'ta dahil iç sahadaki bütün maçlarında geçerli olduğunun altını çizen Öngören "Geçen sezon ile bu sezonki kombine fiyatlarımız ile ilgili biraz şikayet aldık. Ama geçen sezon sahamızda 16 maça çıkmıştık. Bu sezon Bursa'da EuroCup ile birlikte 25 dolayında maç oynamayı öngörüyoruz. Bilet fiyatlarını oranlarsak maç başına çok uygun bir bütçe çıkıyor. Ayrıca kombine sahipleri için bir sadakat programı geliştiriyoruz. Kombine sahipleri ilerleyen dönemlerde bazı markalardan da indirim hakkı kazanacak" diye konuştu.

BAKETBUS BAŞLIYOR

Kombine almayan taraftarı da mutlaka yanlarında görmek istediklerini belirten Öngören, en büyük sorunlardan birinin salona ulaşım olduğunu vurgulayarak "Bursalı basketseverlerin TOFAŞ Spor Salonu'na daha rahat gelebilmesi için 'Basketbus' uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu uygulama ile birlikte Esentepe ve Fatih Sultan Mehmet BursaRay istasyonlarından maç günleri kalkacak ulaşım araçlarıyla taraftarlarımız salona ücretsiz olarak gelecek. Lig ve Avrupa maçlarımızda taraftarımızı mutlaka yanımızda görmek istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.  

'KALICI KATKI LAZIM'

TOFAŞ Basketbol Takımı'nda  üçüncü yılına girdiğini belirten Başantrenör Orhun Ene ise yaptığı açıklamada "Buraya gelirken uzun süreli bir projenin altına imza atarak işe başladık. Sadece sportif anlamda değil, burada kalıcı anlamda da bir katkımız ve emeğimizin olması lazım. Buraya geldiğimiz ilk sezon bir alt ligde oynamaya mecbur kalmıştık ancak üçüncü sezonun başında da EuroCup'ta oynar hale geldik. Bunlardan daha iyisini de yapabileceğimizi biliyorum ama bu yaşadığımız kolay bir süreç değildi" dedi.

'ÖZLEM BİTECEK'

Ligde ve Avrupa'da başarılı olabilmek için tekrardan tecrübe kazanmaya ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Ene, "Geçen yıl ligde bir nebze olsun bu sorunu yaşadık. Gelişimimizi devam ettirmemiz lazım. Burada bulunduğum süre içerisinde fark yaratmak isterim. Doğru hamleler yapıp, altyapımızdan çıkan bu şehrin oyuncularını A Milli Takım'a taşımak, takımızı da ligde ve Avrupa'da daha iddialı bir konuma getirmek bu kulübün konumunu daha da güçlendirecektir. Geçmişte TOFAŞ'ın yaratmış olduğu atmosfere çok büyük özlemin olduğunu biliyorum. O günleri hep beraber başka bir yoldan, daha sağlam ve kalıcı bir şekilde yakalayacağımıza inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.