Hava Durumu

Bursalı bıçakçıların bayram mesaisi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Bursa'daki bıçakçı esnafı da yoğun mesai yapıyor. Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Fatih Adliğ de yaptığı açıklamada "Sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde Bursa'nın bıçakları kullanılıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı bıçakçıların bayram mesaisi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm vatandaşları tatlı bir telaş sardı. Birçok kişi kurbanlarını kesip parçalayacakları bıçakları daha iyi kessin diye bıçakçıların yolunu tutarken, iş göremez olanları da  yenilemeye başladı.

Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Fatih Adliğ yaptığı açıklamada , Kurban Bayramı öncesinde bıçakçıların yoğun mesai yaptığını belirtti.Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla işlerinin yoğun olduğunu anlatan Adliğ, "Türkiye'nin her yerine Bursa'dan bıçak gidiyor" diye konuştu.

Bu yıl birçok ülkeye 2 milyondan fazla bıçak gönderdiklerini belirten Adliğ, "Fransa ve İngiltere gibi AB ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye bıçak satıyoruz. Ayrıca İstanbul üzerinden de yurt dışına ürün gönderiyoruz." dedi.

Adliğ, en çok kadınların kullandığı mutfak bıçaklarının satıldığını, fiyatların 30 ile 200 lira arasında değiştiğini kaydetti.

"GÜNDE 500 BIÇAĞIN BİLEMESİNİ YAPIYORUM"

Bıçakçı İhsan Balkan da 15 yıldır bu sektörde olduğunu, imalatın dışında bileme ve bıçak tamiri yaptıklarını ifade etti.

Satışlardaki hareketliliğin Kurban Bayramı'na 2 ay kala başladığını anlatan Balkan, "Bayrama yakın yoğunluk artıyor. Günde bazen 500 bıçak bilemesini yapıyorum. Bayrama birkaç gün kala bu sayıyı da geçeriz. Bıçakları bilerken yakmamaya özen gösteriyoruz. Parlatıyoruz, güzelce incelmesini sağlıyoruz." diye konuştu.

Balkan, bıçakları 3, satır ve baltaları ise 5 liraya bilediklerini belirtti.

Bursa bıçakları satan Rahman Cihan ise günde ortalama 100 bıçak sattıklarını, bayrama kadar bu sayının daha da artacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.