Hava Durumu

Bursalı Cem'in hedefi Wimbledon!

Tenis sporu ile 5 yıl önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde tanışan Bursalı Cem Atlamış, 12 Yaş Milli Takımı'na seçildi. Hırvatistan'ın Dobrovnik kentinde yapılan turnuvada çiftlerde partneri ile ikinci olan Atlamış, dünyanın en prestijli turnuvası Wimbledon'da kupa kaldırmayı kendine hedef seçti.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı Cem'in hedefi Wimbledon!

Cemal EKENTOK

Kort tenisi son yıllarda ülkemizde adını uluslararası alanda sıkça duyurmaya başladı. Kadınlarda ve erkeklerde birçok tenisçi dünya sıralamasında kendine yer bulmaya başladı.

Şimdilerde ise yıldızı parlayacak tenise gönül veren bir isim var. 13 yaşındaki Cem Atlamış.

Yıllar önce Bulgaristan'dan anavatan Türkiye'ye göç ederek şehrimize yerleşen bir ailenin çocuğu olan Cem Atlamış 12 Ocak 2005 Bursa doğumlu.

İlkokuldaki ilk yılında hiperaktif olması nedeniyle öğretmeni tarafından spor yapması ailesine önerilmişti. Cem ve ailesi soluğu Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan 'Yaz Spor Okulu'nda almış.

Tenis raketini ve topunu tam 5 yıl önce eline almış. Alış o alış... Bursa'nın kendisine yetmemesi üzerine İstanbul Kozawos Kulübü'ne geçmiş. 12 yaşında Türkiye şampiyonu olmuş ve 2 kez Türkiye Tenis Milli Takımı'na seçilerek uluslararası arenada mücadeleye başlamış.

Cem Atlamış, Çemtaş'ta çalışan babasının sponsorluğunda geçen hafta Hırvatistan'ın Dobrovnik kentinde düzenlenen uluslararası turnuvaya katılmış. Tekler finalinde dünya dördüncüsü olan Arjantinli Nicolas Eli Nahoel'e yenilmiş. Kosovalı partneri ile çiftlerde de gümüş madalyanın sahibi olmuş.

Yaşı çok küçük olmasına karşın, kendisine Wimbledon'da kupa kaldırmayı, dünya sıralamasında üst sıralarda yer almayı hedef seçen Cem Atlamış ile bir araya geldik. Cem tüm sorularımızı içtenlikle cevapladı.

Kendini tanıtır mısın?

"Bursa'da doğdum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaz okulunda tenis sporu ile tanıştım. Kendimi geliştirmek için İstanbul'a gittim. Annem Hatice Atlamış kendimi daha da geliştirmem adına araştırma yaptı. İstanbul'a gittim. Kozawos Kulübü tarafından denendim. Beğenilince çalışmalara alındım. Bu arada eğitimimi Okyanus Bahçeşehir Koleji'nde ücretli olarak sürdürdüm. Ancak Milli Takım'a seçilince kulüp ve öğrenimim ücretsize döndü. Yeni eğitim döneminde ise 8. sınıfta okuyacağım."

Seni spor yapmaya kim yönlendirdi?

 "Hareketli bir çocukluğum vardı. Gerçekten hiperaktiftim ve yerimde duramıyordum. Öğretmenimin uyarısıyla spora yönlendirildim. Bursa'da katıldığım ilk turnuvada kendimden büyüklerle mücadele ettim ve üçüncü olmayı başardım. Kendimi geliştirmeye başladım. Daha sonra Altın Ceylan'da Ufuk Hoca ile çalıştım. Başarılı oldum. Bulgaristan'da katıldığım bir turnuvada ise üçüncü olmayı başardım."

İstanbul'daki çalışmaların nasıl gidiyor?

"İstanbul'da gerçekten çok yoğun çalışmalarımız oluyor. Bunun karşılığını ise şampiyonalarda aldım ve Milli Takım'a seçildim. Son yapılan müsabakalarda teklerde Türkiye şampiyonu olurken, çiftlerde ise ikinci olmayı başardım. 3 ay önce Azerbaycan'ın Bakü kentinde Avrupa Tenis Şampiyonası yapıldı. Tek ve çiftlerde ikinci olmayı başardım. Geçen hafta ise Hırvatistan'ın Dobrovnik kentinde özel bir turnuvaya katıldım. Sanki dünya şampiyonası gibiydi. Gelecekte adı sıkça duyulacak isimler oradaydı."

Şu an 13 yaşındasın. Kendine teniste nasıl bir hedef seçtin?

"Teniste Avrupa'da 1 numara olmak. Sıralamada sürekli ilk beşin içerisinde olmak istiyorum. Hayalim grand slam'lerde oynamak, Wimbledon gibi turnuvalarda yer alıp kupa kaldırmak, üst seviyelerde tenis oynamak. Dünya sıralamasında ilk ona girerek Türkiye'yi buralarda gururla temsil edebilmek. Bunun için de çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Emek vermeden başarının gelmeyeceğine inanıyorum. Ama tüm zorluklara göğüs gerip yılmadan çalışacağım."

Tenis sporu maliyetli bir branş. Senin sponsorun var mı? Kim seni finanse ediyor?

 "Tenis sporu gerçekten yüksek maliyetli bir branş. Sürekli yurt dışı turnuvalara katılarak insanın kendisini geliştirmesi gerekiyor. Ancak dolar ve avro'daki artışlar sonrasında yurt dışı organizasyonlara gitmek ailemi sıkıntıya sokuyor. Babam Çemtaş'ta çalışıyor. Annem ev hanımı. Bunun için de sponsorlara ihtiyacımız var. Gerçekten bir sponsor bulabildiğimde Türkiye'de daha başarılı olacağıma inanıyorum. Şimdi babamın desteğiyle 30 Temmuz'da Bulgaristan'ın Sofya kentinde Elia Cup ardından Slevangrad Cup var. Avrupa'nın her ülkesinden sporcular katılacak. Tabii ki burada da ilk sıralarda yer almak istiyorum."

Cem biz de sana hedeflerine ulaşman dileğiyle bundan sonraki spor yaşantında başarılar diliyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.