Hava Durumu

Bursalı çiftçilerden mülteci kamplarına tır dolusu meyve

Bursalı çiftçiler, Suriye sınırındaki mülteci kamplarında zor şartlarda hayatlarını idame ettiren savaş mağdurlarına bir tır dolusu meyve gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2019 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı çiftçilerden mülteci kamplarına tır dolusu meyve

Suriye iç savaşı dokuzuncu yılını doldururken, savaştan kaçan mülteci aileler ise kamplarda hayat mücadelesi veriyor. Hayatlarını kamplarda zor şartlar altında devam ettirmeye çalışan insanların dramına sessiz kalamayan Bursalı çiftçiler, bir tır dolusu meyveyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Yardımlar İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi aracılığıyla önce Kilis ve Reyhanlı'daki lojistik depolara, daha sonra da mülteci konumundaki ailelere dağıtılmak üzere paketlenip Suriye'deki mülteci kamplarına ulaştırılıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, "İlk 2015'de başlattığımız meyve yardımları bugün toplam 28 TIR'a ulaştı. Kamplarda doğup büyümüş bir çocuk elmanın ne olduğunu bilmiyor. Biz de bütün imkanlarımızı seferber ederek böyle bir kampanya başlattık. Şükürler olsun başlattığımız hareket bu denli büyük bir yardım organizasyonuna dönüştü. Destek veren Bursalı hayırseverlere mülteci kamplarındaki mazlumlar adına teşekkür ediyoruz'' dedi. İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi, savaşın başladığı ilk günden bu yana mülteci kampları için yürüttüğü yardım çalışmaları dahilinde gıda, temizlik malzemesi ve giyim olan 780 tır yardımı mülteci kamplarına ulaştırdı.

Suriyeli vatandaşlara yardımcı olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden çiftçiler ise, "Biz her yıl meyvelerimizi yurtlara ve kurslara öşür mahiyetinde gönderiyorduk. Ne yapalım diye düşünürken, İHH yardımı ile tır dolusu meyve gönderdik. Biz verdikçe Rabbim de bizlere veriyor" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.