Hava Durumu

Bursalı çoban prematüre buzağıyı evinde besliyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde prematüre olarak dünyaya gelen 'Ceylan'  adındaki buzağı, sahibi tarafından evde besleniyor. Bebek gibi bakılan buzağı sevimliliği ile de herkesin gözdesi oldu...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2018 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı çoban prematüre buzağıyı evinde besliyor

İnegöl'e bağlı Alibey Mahallesi'ndeki çiftliğinde besicilik yapan Ramazan Kılıçaslan, doğum süresinden bir hafta önce dünyaya gelen nefes alamayan buzağıya suni nefes yaptı. 5 dakika boyunca yapılan suni teneffüsle hayata tutunan buzağı evde özel bakım görüyor. Sobanın yanında kendisi için hazırlanan yatakta yatan buzağı biberonla besleniyor.

Vücut ısısının sağlanması için dikilen özel elbiseler giydirilen Ceylan, normal bir buzağının 3'te biri büyüklüğünde...

Buzağının doğum süresinden bir hafta önce dünyaya geldiğini anlatan Ramazan Kılıçaslan, "Oturma odamızdaki sobanın yanında ona doğal bir kuvöz oluşturduk. Ana rahminde tamamlaması gereken süreyi biz sobanın yanında oluşturduğumuz alanda tamamlamasını sağladık. Çay kaşığıyla şerbet içirdik. 5 gün sonra parmağımı emmeye başladı. Sonrasında hemen biberonla süt vermeye başladık ve ayaklanmaya başladı. Şimdi yürüyor" diye konuştu.

"ÇOCUĞUM GİBİ BESLİYORUM"

Kılıçaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Normal bir buzağının üçte biri kadar. İyi bir koyunun kuzusu kadar boyu ve kilosu var. 6 kilogram ağırlığında, 40 santim boyunda. Boyu annesini emmeye bile yetişmiyor. Yürümeye başladı, bizi sevindirdi. Çok güzel bir buzağı oldu. Bir bebekten daha fazla ilgi gösteriyoruz. Çocuğum gibi besliyorum. Buzağının annesi artık onu kabul etmiyor, tekme atıyor, yakınlaştırmıyor. Annesini emmeye de boyu yetmiyor. Artık evimizde besleyerek büyüteceğiz. Üşümesin diye de eşim ve gelinim buzağıya elbise dikti. Çok da güzel oldu. Herkesin ilgisini çekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.