Hava Durumu

Bursalı çocuk enerji içeceği yüzünden fenalaştı

Bursa'da marketten aldığı enerji içeceğini tüketen bir çocuk birden fenalaştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı çocuk  enerji içeceği yüzünden fenalaştı

İznik Boyalıca Mahallesi'nde yaz Kur'an-ı kerim kursuna giden öğrencilerden M.S, marketten aldığı enerji içeceğini içince fenalaşarak yere yığıldı. Arkadaşları hemen 112'ye haber verdi. Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılan M.S. tedavi altına alındı.

Kurs öğrencileri, "Arkadaşımız bakkaldan eneji içeceği alıp içti. Daha sonra yürürken birden fenalaşıp yere yığıldı" dediler.

BİRÇOK SORUNA SEBEP OLUYOR

Enerji içecekleri genellikle yüksek dozda kafein yanında efedrin, guarana, taurin, karnitin, inositol, glukoronolakton, şeker ve etanol barındıran içeceklerdir. Enerji içeceklerine etanol dışarıdan ilave edilmese de bileşenin doğal yapısında veya üretim aşamasında oluşabileceğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir "Aynı zamanda yapılarında kullanılan asesülfam ve aspartam kombinasyonlu yapay tatlandırıcılar uyku sorunları, karın eklem ağrıları ve migren gibi durumlara sebebiyet vermektedir. Yüksek kafein aynı zamanda vücuttaki suyu atacağı için vücutta sıvı kaybı yaratır bu da kişilerde gözlerde batma, hızlı kalp atışı ve baş ağrılarına sebep olur" dedi.

BÖBREK YETMEZLİĞİNE SEBEP OLUYOR

Özellikle 18 yaş altı çocuklar ve gebelerde birçok yan etkiyi beraberinde getirdiği için enerji içeceğinin tüketilmesinin önerilmediğinin altını çizen Özdemir "Bu etkilerin başında düşük doğum ağırlığı geliyor. Aynı zamanda şeker içeriğinden dolayı diyabetlilerde, kan basıncında yarattığı sorunlar ile ilgili hipertansiyon hastalarında, su atıcı etkisinden dolayı kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanımı önerilmiyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.