Hava Durumu

Bursalı fırıncılar dertli! Yakında kepenkler kapanır

Bursa'da ekmeğe zam olmayacağını belirten Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, Yenişehirli fırıncıların çok fazla zarar ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı fırıncılar dertli! Yakında kepenkler kapanır

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "En son ekmeğe zam yapılması 2016 yılı Ekim ayı itibariyle alınmış fiyat tarifesi ile karara bağlanmış, 250 gram ekmeğin 1.25 kuruştan satılması kesinleşmişti. Biz bu tarifeyi yani ekmeğe zammı 4 ay sonra uygulamaya koymuştuk. Aradan geçen 2 yıl içinde birçok alanda zam olsa da şu an için Bursa'da ekmeğe zam yapılması gündemde değil. Hasat zamanı harmana kadar herhangi bir zam yapılması söz konusu değil. Ramazan bayramından sonra buğday, arpa ve diğer giderlerin maliyetleri değerlendirilip bir karar verilecektir. Şu anda fırıncılar 250 gram ekmeği 1.25 kuruştan satmalarına rağmen çok düşük yüzde 8 kâr oranıyla çalışıyorlar. Bunlara market iskontoları, ekmek dağıtım maliyetleri ve ocak ayında artan maliyetler ile bu kâr oranı ortadan kalkıyor" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, fırıncıların belirlenen tarifenin üstünde ekmeği zamlı satamayacaklarını ifade ederek, "Belirlenen rakamın çok altında fiyat ile de ekmek satarak esnafın zarar etmelerine yol açamazlar. Yenişehir'deki fırıncılar 2016 yılı Ekim ayı itibariyle alınmış fiyat tarifesine uymadılar. Şu anda 400 gram ekmeği 1,5 liradan satıyorlar. Ve aşırı derecede zarar ediyorlar. Bu şekilde devam etmeleri halinde iflas ederek kepenk kapatma noktasına geliyorlar. Onlar da bu durumdan rahatsız oldukları için bir çıkış yolu arıyorlar. Ekmeğin gramajını düşürerek zararlarını asgariye düşürme gayreti içindeler. Ekmeği 400 gramdan 300 grama düşürerek 1,5 liradan satmaları halinde Bursa ile aynı seviyeye geleceklerdir" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.