Hava Durumu

Bursalı hayırsever iş adamı Kenya'da külliye açtı

Bursalı hayırsever iş adamı Mehmet Fındıkkaya'nın bağışıyla ve TİKA'nın desteğiyle Kenya'da yaptırılan "Aysel ve Şerif Fındıkkaya Külliyesi" hizmete girdi. Açılışta konuşan Fındıkkaya, "Buradan mezun yetim yavrularımız Türkiye'nin ve Türk milletinin dostu ve fahri elçileri olacaklar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı hayırsever iş adamı Kenya'da külliye açtı

Kenya'nın Somali sınırında Bursalı hayırsever iş adamı Mehmet Fındıkkaya'nın bağışıyla ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle yaptırılan "Aysel ve Şerif Fındıkkaya Külliyesi" hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Fındıkkaya, külliyenin kuruluş amacının Somali'deki iç savaştan, kıtlık ve kuraklıktan kaçarak Kenya'ya gelen ailelerin yetim çocuklarına sahip çıkmak olduğunu anlattı. Çok uzun bir yoldan geldiklerini belirten Fındıkkaya, "Gelirken de şunu düşündüm: Bu iş akıllı adamın işi değil, biraz bu işleri yapmak için deli olmak gerekiyor. Müslüman sıkıntı çekerken bizim rahat etmemiz zaten mümkün değil" dedi.

FAHRİ ELÇİLER OLACAKLAR

Fındıkkaya, külliyedeki yetim çocukların burada ücretsiz okuyacaklarını ifade ederek, ilk ve orta öğretimini tamamlayan çocuklara Türkiye'de üniversite eğitimi de vereceklerini kaydetti. Çocuklara Türkçe de öğretileceğini söyleyen Fındıkkaya, "Buradan mezun olan yetim yavrularımız inşallah Türkiye'nin ve Türk milletinin dostu ve fahri elçileri olacaklar" diye konuştu. Bu okulun dışında bir sanat okulu yapmak istediklerini ifade eden hayırsever iş adamı, burada yapılacak sanat okulunda yetim çocukları meslek sahibi edindireceklerini belirtti.

KULLANIMA SUNULDU

Aysel ve Şerif Fındıkkaya Külliyesi'nin yapımına katkı sağladıklarını kaydeden TİKA Nairobi Koordinatörü Emre Yüksek ise külliyenin yatakhanesi, sınıfları, bilgisayar odası ve misafirhaneleri dahil bir okulun ihtiyaç duyacağı gerekli tüm ekipmanı öğrencilerin kullanımına sunduklarını söyledi. Yüksek, TİKA'nın 2011 yılından bu yana hem Somali'de hem de Kenya'daki Somalili mültecilere yönelik birçok projeye imza attığını ve bu projelerin halihazırda devam ettiğini bildirdi.

YETİM ÇOCUKLARA HİZMET

Garissa eyaletinin Dadaab kasabasında hizmete sunulan Aysel ve Şerif Fındıkkaya Külliyesi, Somali'deki iç savaştan kaçarak Kenya'ya gelen sığınmacı ailelerin yetim çocuklarına hizmet edecek. Fındıkkaya tarafından anne ve babasının adına yaptırılan ve yaklaşık 500 bin dolara mal olan külliye içerisinde yetimhane, ilkokul, yatakhane, aşevi ile cami bulunuyor. Birleşmiş Milletler Çocuk ve Yardım Fonunun (UNICEF) 2012 raporuna göre Kenya'da 2,6 milyon yetim çocuk bulunuyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.