Hava Durumu

Bursalı liseliler doğudaki kardeşleri için seferber oldu

Van'daki bir köyde okuma mücadelesi veren öğrencilerin fotoğrafları Bursa Cumhuriyet Lisesi öğrencilerine ulaşınca, gönlü zengin liseliler doğudaki kardeşlerine yardım etmek için seferber oldu. Kısa sürede toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi çocuklara iletildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı liseliler doğudaki kardeşleri için seferber oldu

Van'nın Çatak ilçesinin Sırmalı köyünde ilk ve ortaokul öğrencileri kışın zor şartlarda eğitim görüyor. Kimi montsoz, kimi ise yırtık ayakkabılarıyla ya da kara lastiklerle okula giden çocukların fotoğrafları Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine gönderilerek onlardan yardım istendi. Lise öğrencileri Vanlı kardeşlerine yardım etmek için hemen harekete geçti. Soğukta giyecek montları bile olmayan çocukların fotoğraflarını  gören Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenciler yardım seferberliği başlattı.

KOLİLER KISA SÜREDE GÖNDERİLDİ

Yardım kampanyası, Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde yatılı pansiyonda kalarak okuyan, daha sonra öğretmen olup memleketi Van'da hizmet veren Muttalip Şibal'in gönderdiği fotolarla başladı. Öğrencilerinin fotoğraflarını mezun olduğu okula gönderen öğretmenin isteğine öğrenciler anında karşılık vererek, kısa süre içinde 45 mont ve 45 ayakkabı ile çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu kolileri Van'a gönderdi.

Lise öğrencileri, "Topladığımız paralarla ayakkabı, mont ve kırtasiye malzemeleri alarak Van'da bulunan öğrenci kardeşlerimize gönderdik. Montları ve ayakkabıları giydikten sonra bize fotoğraflarını gönderdiler. Hem onlar, hem biz çok mutlu olduk" dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYDUK

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Boztepe, "Okulumuzdan mezun olan ve şu an Sırmalı köyünde öğretmenlik yapan Muttalip Şibal öğretmenimiz bize öğrencilerin fotoğraflarını göndererek yardım istedi. Okulumuz bünyesinde bulunan sosyal yardımlaşma kulübü öğrenci ve öğretmenlerimiz gelen fotoğraflardan sonra harekete geçti. Okulumuzda kampanya düzenledik. Kampanyaya bütün öğrencilerimiz katkı verdi. Öğrencilerimizle gurur duyduk" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.