Hava Durumu

Bursalı Milli judocuya darp iddiası

Antalya'da düzenlenen Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası'nda, 57 kiloda Nazlıcan Özerler'i yenerek, birinci olan Bursalı Tuğba Zehir, karşılaşmanın ardından rakibinin babası tarafından dövüldüğü iddia ederek, polise şikayette bulundu. Zehir'in iddiası üzerine Türkiye Judo Federasyonu, idari soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı Milli judocuya darp iddiası

Antalya'da düzenlenen Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası'nda 57 kiloda finalde mücadele ettiği Nazlıcan Özerler'i yenerek Türkiye şampiyonu olan Tuğba Zehir, final müsabakasından sonra rakibinin babası Tacettin Özerler'in kendisine şiddet uyguladığı ve ağır küfürler ettiğini iddia etti. Zehir, yaşandığı iddia edilen darp sonrası hastaneye giderek, darp raporu aldı ve polise şikayette bulundu. 5 kez Avrupa şampiyonluğu kazanan, gençler dünya üçüncülüğü ve Avrupa'da düzenlenen birçok organizasyonda dereceler elde eden milli sporcu Tuğba Zehir, başından geçtiğini iddia ettiği olayı "Türkiye Judo Federasyonu'nun her yıl düzenlediği Türkiye Büyükler Şampiyonası'ndan Türkiye şampiyonu oldum. Burada hiç yaşanmaması gereken üzücü bir olay ile karşılaştım. Burada şiddet, darp, hakaret ve küfre maruz kaldım" diyerek anlattı.

ZİYAN OLMASIN DİYE...

Olayla ilgili detayları da aktaran Zehir "Final müsabakasında yarıştığım sporcunun babası tarafından madalya kürsüsünde hediyeler dağıtılmaktaydı. Bu sporcunun ailesi her sene benimle mücadele sırasında bana ve hakemlere sözlü müdahalesi mutlaka oluyordu. Bu defa bunu daha ileriye taşıdılar. Madalya töreninde Nazlıcan Özerler'in babası Tacettin Özerler tarafından verilen hediyeyi kürsüde aldım. Daha sonrasında kullanmayacağım, evime sokmayacağım için ziyan olmasın diye verilen bu hediyeyi masada duran diğer paketlerin arasına geri bıraktım" dedi.

'SEN KİMSİN' DİYEREK...

Maç salonundan çıkıp koridora geçeceği sırada arkasından birinin judo kıyafetinden tutarak sürüklediğini belirten Zehir, "Ben anlamadım ve dönüp kim olduğuna bakamadım. 'Sen kimsin de benim hediyemi almıyorsun' diyerek beni koridora doğru sürükleyip daha sonra da kolumdan tutup duvara doğru çarptı. Eliyle koluyla vurmaya başladı. Bu sırada da ağza alınmayacak ağır küfürler ediyordu. Doping görevlisi beni alıp doping odasına götürdü ve kapıyı kapattım. Sonra bu şahıs içeri gelerek önündeki birkaç kişi ile birlikte orada da hakaretlerine devam etti. Doping kontrolünde görev alan kişiler de buna şahittir" diye konuştu. Zehir, yaşananların ardından darp raporu alıp polise şikayetçi olduğunu da sözlerin ekledi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan Türkiye Judo Federasyonu, olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Federasyondan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Antalya'da düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonası sonrasında basına da yansıyan istenmeyen bir olay vuku bulmuştur. Bizlere de rahatsızlık veren, judonun felsefesine ve ruhuna yakıştıramadığımız söz konusu olayda yaşananlar basına yansıdığı gibi gerçekleşmemiştir. Olayın başlama anında olanlar milli sporcu Tuğba Zehir tarafından doğru şekilde anlatılmış olsa da kendisi başka bir spor insanı tarafından darp edilmemiş, ancak milli sporcuya karşı kaba sözler sarf edildiği tarafımızca tespit edilmiştir. Olayın her safhasına federasyon yetkilileri ve birçok sporcu tanıklık etmiştir. Olayın tarafları ile ilgili spor hukuku çerçevesinde gerekli tutanaklar düzenlenmiş ve idari soruşturma açılmıştır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.