Hava Durumu

Bursalı şehidin ismi okula verildi

Bingöl'de şehit düşen Jandarma Kıdemli Onbaşı Himmet Aydın'ın ismi, memleketi Orhaneli'ndeki bir okula verildi. Tabelayı görünce duygulu anlar yaşayan Baba Ali Aydın, "Allah razı olsun hepinizden. Bizleri çok memnun ettiniz" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı şehidin ismi okula verildi

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde ikamet eden Jandarma Kıdemli Onbaşı Himmet Aydın, 2003 yılında Bingöl Genç ilçesi Yeniyazı köyünde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit düşmüştü. Orhaneli Kaymakamlığı ve Orhaneli Belediyesi tarafından Aydın'ın isminin bir okulda yaşatılması için Bursa Valiliği'ne öneri sunuldu. Teklifin kabul edilmesi ile Orhaneli Demirci İlk ve Ortaokulunun ismi 'Demirci Şehit Himmet Aydın İlk ve Ortaokulu' olarak değiştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orhaneli Kaymakamı Emin Osman Bulgurlu, "Şehitlerimizin isimlerini parklara, caddelere ve okullara vererek isimlerini yaşatmak istiyoruz. Onlar vatanımız için canlarını feda eden kahramanlarımızdır. Hem aziz şehitlerimize hem de onları da yetiştiren değerli ailelerine ne yapsak azdır" dedi.

Baba Ali Aydın ise, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Oğlumun ismini okul tabelasında gördüğümde ne yapacağımı bilemedim. Allah razı olsun hepinizden. Bizleri çok memnun ettiniz" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.