Hava Durumu

'Bursalı Tosuncuk' için mağdurlar afiş bastırdı! 350 bin dolar ödül var

Çiftlik Bank dolandırıcılığının bir numaralı sanığı firari Bursalı Mehmet Aydın'ın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de olduğu iddia edildi. Mağdurlar Aydın için afiş bastırırken, 350 bin dolar ödül vaadinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2019 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bursalı Tosuncuk' için mağdurlar afiş bastırdı! 350 bin dolar ödül var

Kurduğu Çiftlik Bank şirketi ile 132 bin 222 kişiden topladığı 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lirayla yurt dışına kaçan 'Bursalı Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Ukrayna'nın başkent Kiev'de görüldüğü iddia edildi.

Habertürk'ün haberine göre, Aydın'ın Kiev'de kız arkadaşının yanında olduğu söylentisi üzerine alacaklılar harekete geçti.

'Rüşvet vererek rahat hareket ediyor' iddiası

Aydın'ın Ukraynalı emniyet yetkililerine rüşvet verdiği ve bu sayede rahat hareket edebildiği öne sürüldü.

Çiftlik Bank mağdurları ise bastırdıkları afişi kentin çeşitli noktalarına astı. Afişte firari Aydın'ın bulunmasını sağlayacaklara 350 bin dolar ödül vaat edildi.

Interpol araştırıyor

Interpol'un Türkiye yetkilileri, ihbarın yapıldığını ve araştırmanın sürdüğünü bildirdi.

Aydın, Interpol'ün en çok arananlar listesinde yer alıyor.

3762 kişi müşteki

Çiftlik Bank davasının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Mart 2018 tarihinde hazırlanan iddianamesinde 3762 kişi müşteki, 48 kişi ise şüpheli yer alıyor.

Şüphelilerin bu sistem aracılığıyla 132 bin 222 katılımcıdan, 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı, katılımcılara bu dönemde 687 milyon 838 bin 995 lira geri ödeme yapıldığı anlatılıyor.

Firari sanıklar Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ve Cengiz Samur'un Brezilya, Uruguay, KKTC ve ABD adli makamlarından iadesinin istendiğinin belirtiliyor.

İddianamede, firari sanık Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'şar yıla kadar hapsi isteniyor.

Örgüt üyeleri ve yardım edenlerin aralarında bulunduğu 30 sanık hakkında ise, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 5'er 13'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.