Hava Durumu

Bursalı vekiller ne yapıyor? Bakan yardımcılığı da gitmek üzere...

Yeni sitem ile birlikte bakansız kalan Bursa, bakan yardımcılığı fırsatını da kaçırmak üzere. Doğu ve Güneydoğulu vekiller illerine bakan yardımcılığı kazandırmak için Ankara'da kulis yaparken, Bursalı vekillerin herhangi bir çalışması yok.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2018 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2018 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı vekiller ne yapıyor? Bakan yardımcılığı da gitmek üzere...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devletin idari yapısı büyük bir değişikliğe uğrarken, bakanlık sayısı da 26'dan 16'ya düştü. 12'si dışardan atanan kabinede Meclis'ten sadece 4 vekil kendine yer bulurken, Bursa'da uzun yıllardır süren geleneği bozarak yeni dönemde bakansız kaldı.

KULİS YAPIYORLAR

Bakan yardımcılarının henüz açıklanmaması Bursa için bir fırsat. Kabinede kendine yer bulamayan Bursa için bakan yardımcılığı teselli olacaktır. İllerine Bakan yardımcılığı kazandırmak isteyen Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin milletvekilleri Ankara'da kulis çalışması yapıyor. 

LOBİMİZ YOK

Ankara'da özel çalışma yapmayan belki de tek il ise Bursa. Bursalı milletvekillerinin, kente bir bakan yardımcılığı kazandırmak için hiçbir çalışma ve uğraş ortaya koymaması Bursa'nın, Ankara'da lobisi olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.  

CENNET CANKILIÇ'IN YAZISINDA...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.