Hava Durumu

Bursalı vekillere kritik görevler!

24 Haziran'daki seçimlerin ardından Meclis'e giren milletvekillerin görev dağılımı belli oldu. Bursa'dan seçilen 20 milletvekilinden 16'sı da farklı alanlarda faaliyet gösteren Meclis komisyonlarına girdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı vekillere kritik görevler!

24 Haziran seçimlerinin ardından seçilen milletvekilleri yemin ederek görevlerine başladı. İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı ve İhtisas komisyonlarının partilere göre dağılımı belirlenmesinin ardından, partilerin komisyonda görev alacak milletvekilleri de belli oldu. Buna göre,  Bursa'nın 20 milletvekilinden 16'sı komisyonlara girdi.

AK PARTİ

Bir önceki dönem Başbakan Yardımcılığı yapan Hakan Çavuşoğlu, İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanlığı'na seçildi.  Dr. Mustafa Esgin ile Ahmet Kılıç, Kumu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda görev alırken, Vildan Yılmaz Gürel, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na seçildi.  Zafer Işık, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'na, Müfit Aydın, Çevre Komisyonu'na, Refik Özen ise Milli Savunma Komisyonu'nda görev alıyor. Atilla Ödünç, Dışişleri Komisyonu'nda, AK Parti'nin avukat milletvekillerinden Osman Mesten Anayasa Komisyonuna Emine Yavuz Gözgeç de Adalet Komisyonu'na seçildi.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı emekli albay Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Milli Savunma komisyonunda katip üyeliğinin yanı sıra Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda da aktif olarak görev alacak.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Av. Nurhayat Alataca Kayışoğlu, anayasa komisyonunda, Yüksel Özkan, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda Orhan Sarıbal ise Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda yer aldı.

İYİ PARTİ

Yeni kurulan ve 24 Haziran'da meclise girmeye hak kazanan İYİ Parti'nin Bursa milletvekillerinden Ahmet Kamil Erozan Anayasa Komisyonu'nda, Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ise Bütçe Plan Komisyonu üyeliklerine getirildiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.