Hava Durumu

Bursalı yetiştiricinin umudu Kurban Bayramı

Artan maliyetler ve mera alanlarının azlığı sebebiyle sıkıntılı günler geçiren hayvan üreticilerinin umudu yaklaşan Kurban Bayramı. Besi yemi, kaba yem, tohum ve mazot maliyetlerinin bir yıl içinde yüzde 100 artması ile zor günler geçiren hayvan üreticileri kurban bayramında mallarının para yapmasını umut ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2019 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2019 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı yetiştiricinin umudu Kurban Bayramı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde büyükbaş hayvan bakan Naim Acar, "Fiyatlar geçen seneki gibi olursa, yetiştiricinin işi zor. Geçen sene yaklaşık 52 liraya aldığımız yem bu yıl yaklaşık 95 lira. Buna rağmen kurban satışlarında fiyatlar aynı. Yem fiyatlarında yüzde 90'a varan artışlar var. İnşallah kurban iyi geçer, üretici de memnun kalır" diye konuştu.

HAYVANCILIĞI SEVDİREMİYORUZ

Zaman geçtikçe birçok hayvan yetiştiricisinin para kazanamamaktan işi bıraktığını kaydeden Acar "Gün geçtikçe hayvancılık işi bitiyor. Gençlere de para kazanamadığı için hayvancılığı sevdiremiyoruz. Üretim biterse Türkiye'de hayat biter. Bu sene canlı baskül etin en az 25 liranın üzerinde olması gerekir. Kesim fiyatları şu an 30-31 lira, memnun edici değil. Süt desen, önceden 1 kilo süte 3 kilo yem alıyorduk, şimdi ise 1 kilo süte 1 kilo yem bile alamıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.