Hava Durumu

Bursalılar, bugün dışarı çıkarken dikkat! Öğleden sonra kar bekleniyor

Bir hafta süren güneşli günlerin ardından Bursa bugün yağmura teslim oldu. Günün ilerleyen saatlerinde kar yağışı bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2019 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2019 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalılar, bugün dışarı çıkarken dikkat! Öğleden sonra kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Şubat hava durumu sıcaklık verilerini resmi web sitesinden açıkladı.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur hariç), Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Samsun, Amasya, Çorum, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI!

İstanbul'da ise gece saatlerinde başlayan yağmur sabah karla karışık etkisini sürdürdü. Karla karışık yağmur zaman zaman yerini kara bırakıyor.

Kentin batısında ise kar yağışı etkili oluyor. Çatalca kısa sürede beyaza büründü. İstanbulBüyükşehir Belediyesi'nin (İBB), kar küreme ve yol temizleme araçları yol kenarlarında hazır bekletiliyor.

Öte yandan Çanakkale Boğazı, olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı ile Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine yapılması planlanan feribot seferleri de fırtına nedeniyle yapılamıyor.

PASTIRMA SICAKLARI BİTTİ!

Bursa'da bir haftalık pastırma sıcaklarının ardından bugün havalar tekrar soğudu ve yağmur etkili oldu.

Meteoroloji, Marmara bölgesini günler öncesinden uyarmıştı. Beklendiği gibi bugün Bursa'da hava sıcaklıkları sert bir şekilde düştü.

Bugün yarın ve çarşamba günü Bursa'da karla karışık yağmur bekleniyor. Bu hafta gece saatlerinde sıcaklıklar eksilere düşecek.

Bursa'da 5 günlük hava durumu tahmini:

23 Şubat Cumartesi: Karla karışık yağmurlu, 6 derece

24 Şubat Pazar: Kar yağışlı, 4 derece

25 Şubat Pazartesi: Çok bulutlu, 5 derece

26 Şubat Salı: Çok bulutlu, 6 derece

27 Şubat Çarşamba: Kar yağışlı, 5 derece

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.