Hava Durumu

Bursalılar dikkat, 1 Aralık'ta başlıyor! 625 lira cezası var

Bursa'da şehir içi yolcu ve yük taşımacılığında kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlayacak. Kış lastiği taktırmayan sürücülere 625 lira para cezası uygulanacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2019 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2019 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalılar dikkat, 1 Aralık'ta başlıyor!  625 lira cezası var

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 1 Aralık-1 Mart tarihlerini kapsayan kış lastiği uygulamasının, il merkezi ve bağlı ilçelerde belediye hudutlarında şehir içi yolcu ve yük taşımacılığı yapan kamyon, kamyonet, minibüs, çekici, tanker, otobüsler ve ticari otomobillerde denetleneceği bildirildi.

Açıklamada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması, kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde kış lastiği diş derinliğinin 4 milimetreden kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda ise 1,6 milimetreden az olmaması şartlarının aranacağı duyuruldu.

Ayrıca açıklamada, mevzuata uygun şekilde kış lastiği bulundurmayan araçlarla ilgili sorumlulara 625 lira para cezası uygulanacağı ifade edildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.