Hava Durumu

Bursalılar dikkat, Meteoroloji uyardı! Kar tekrar geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi'nde yağmur ve fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Bursa'da yağmur ne kadar sürecek? Bursa'da kar bekleniyor mu?

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2019 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalılar dikkat, Meteoroloji uyardı! Kar tekrar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç),Batı Akdeniz, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri ile Mersin'in kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olarak gerçekleşecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri (Toroslar Mevkii) ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (80-100 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bursa'da bu sabah saatlerinden itibaren yağmur etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığı 6 derece. Perşembe ve Cuma günleri ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. 5 gün boyunca sıcaklıklar 5-7 derece arasında seyredecek.

Bursa'da 5 günlük hava durumu raporu:

13 Şubat Çarşamba: Kuvvetli yağmurlu, 7 derece.

14 Şubat Perşembe: Karla karışık yağmurlu, 5 derece

15 Şubat Cuma: Kar yağışlı, 5 derece

16 Şubat Cumartesi: Çok bulutlu, 6 derece

17 Şubat Pazar: Parçalı bulutlu, 7 derece

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.