Hava Durumu

Bursaspor: 1 - Gençlerbirliği: 1

Bursaspor, Süper Lig'in 17. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk etti. Maça oldukça tempolu başlayan Yeşil Beyazlılar 52'de Skuletic'in golüyle 1-0 geriye düşerken, 65. dakikada Titi ile 1 puanı kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2017 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor: 1 - Gençlerbirliği: 1

Ali ŞAHİN

Süper Lig'de 2 maçtır kaybeden Bursaspor ilk yarının son maçında Gençlerbirliği'ni konuk etti. Devre arasına moralli girmek isteyen Yeşil Beyazlılar, karşılaşmaya Harun Tekin, Barış Yardımcı, Ekong, Titi, Aziz Behich, Mikel Agu, Josua John, Pablo Batalla, Yusuf Erdoğan, Delarge ve Stancu on biri ile başladı. Yeşil Beyazlılar, 8. haftadaki Osmanlıspor maçıyla uygulamaya başladığı ve büyük verim aldığı 3-5-2 sisteminden sakatlıkları sebebiyle vazgeçti. Fransız çalıştırıcı Le Guen karşılaşmaya 4-4-2 formasyonuyla çıktı.

İLK ŞUT AHMET'TEN

Maçın başlama düdüğü ile birlikte etkili olan taraf Bursaspor olmasına karşın ilk şutu Gençlerbirliği'nden Ahmet ilhan çekti. Tecrübeli oyuncunun 10. dakikadaki vuruşunu Harun zorlanmadan kontrol etti. Yeşil Beyazlılar 13. dakikada etkili geldi. Agu Stancu'yu ceza sahasında kaçırırken Rumen oyuncunun vuruşunu savunma kornere çeldi.

ERKEN DEĞİŞİKLİK

Dakikalar 20'yi gösterirken Delarge, sağ kanattan Batalla'nın pasıyla ceza sahasına girerken topu kontrol edemeyince pozisyon kornerle sonuçlandı. Batalla'nın kullandığı serbest vuruşta seken top ters kanatta John'un önünde kalırken Hollandalı'nın ortasında meşin yuvarlağı önünde bulan Agu karşı karşıya pozisyonda kalece Hopf'a takıldı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Murat Duruer'i oyuna alan Ümit Özat Gençlerbirliği'nin oyun formasyonunu da 5-4-1'e çevirdi.

DELARGE VURAMADI

Gençlerbirliği erken değişikliğin ardından kanatlardan gelişen Bursaspor akınlarını yavaşlatmayı başarırken, Yeşil Beyazlılar bu kez merkezden yüklendi. 28. dakikada Bursaspor'un kazandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Stancu açısını kaybedince pas vermeye çalıştı ancak savunma pozisyonu uzaklaştırdı. 35'te John'un ortası bir kez daha kaleci Hopf'u geçerken arka direkte bu kez Delarge vuramadı.

HOPF BAŞARILI

Bursaspor akan oyundaki en organize atağını 43. dakikada geliştirdi. Bu dakikada topu sol kanattan sağ kanada çeviren Yeşil Beyazlılar'da Delarge'ın ara pasıyla Barış Yardımcı dip çizgiye indi ve ceza sahasına girdi. Milli oyuncunun ortasına Gençlerbirliği savunması dokunsa da top Jonh'un önünde kaldı. Hollandalı'nın vuruşu ise yandan dışarı çıktı. 45+3'te ise Batalla'nın kullandığı korner sonrası top Arjantinliye geri geldi. Tecrübeli oyuncu açısını düzelttikten sonra vuruşunu yaparken kaleci Hopf direk dibinde topu tokatladı. Karşılaşmanın kalan saniyeleri de gol getirmedi ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

GENÇLER ORGANİZE GELDİ

Mücadelenin 2. yarısı düşük tempoyla başlarken 52'de Gençlerbirliği en organize atağını gerçekleştirdi. Bu dakikada Scekic, pasını sağdaki Ahmet İlhan'a yolladı. Tecrübeli oyuncunun bekletmeden yaptığı ortaya kale önünde Skuletic vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden 1 dakika sonra Manu, defansın arkasına atılan topa hareketlenirken Harun kalesini terk ederek gole izin vermedi. Yeşil Beyazlılar skorda geriye düşmesinin ardından rakibine tekrardan baskı kurmaya çalışırken savunmasında da açık vermeye başladı.

TİTİ EŞİTLEDİ

Karşılaşmanın 65. dakikasında Bursaspor aradığı golü buldu. Bu dakikada sol kanatta Batalla sağda John'u gördü. Hollandalı rakibini iki kez çalımladıktan sonra ortasını yaptı. Kale sahasında topa dokunan Titi'nin vuruşu iki direğe çarptıktan sonra filelerle buluştu. 67. dakikada ise Gençlerbirliği'nde Khalili'nin Harun'u geçen şutunu Barış kale önünden çıkardı. 70. dakikanın ardından Bursaspor oyunda vites yükseltirken özellikle sağ kanattan etkili gelmeye başladı.

NEFES KESTİ

78'de soldan bindiren Batalla, son çizgiye inip ortaladı ancak kaleci Hopf, Stancu'dan önce topu kontrol etti. 81'de ise Bursaspor serbest vuruş kazandı. Batalla topu sağdan direğe doğru gönderirken defans son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi. 89. Dakikada Bursaspor serbest vuruş kazandı. Batalla'nın ortasında Agu iyi yükselirken vuruşu direkten oyun alanına döndü. Mücadelenin son dakikaları nefes kesen bir mücadeleye sahne olsa da başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Goller: Titi (dk. 65) (Bursaspor), Petar Skuletic (dk. 52) (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Titi, Josua John (Bursaspor), Ahmet Oğuz, Aleksandar Scekic, Murat Duruer, Marko Milinkovic (Gençlerbirliği)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.