Hava Durumu

Bursaspor, Akhisarspor'u ağırlıyor!

Göztepe'nin lider Başakşehir'i devirmesiyle düşme potasına giren Bursaspor bugün 16:00'de ligin dibine demirleyen Akhisarspor'u ağırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2019 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2019 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Akhisarspor'u ağırlıyor!

-Ali ŞAHİN-

Süper Lig'de son 2 yıldır olduğu gibi bu sezonda rahat nefes alamayan Bursaspor Bugün ligin dibine demirleyen Akhisar'ı ağırlayacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'ndaki maç saat 16:00'da başlayacak. Haftanın açılış maçında Göztepe'nin Medipol Başakşehir'i yenmesiyle bir anda kendisini düşme potasında bulan Yeşil Beyazlılar'ın gidişata 'dur' demek için kazanmaktan başka çaresi kalmadı.

KUPA'DA FİNALE KALDI

Son Türkiye Kupası şampiyonu olan Akhisarspor bu yıl da büyük bir başarıya imza attı. Lig'de düşme potasından bir türlü çıkamayan Manisa ekibi hafta içerisinde oynadığı Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Ümraniyespor'u 1-0 yendi. İlk maçı da aynı skorla kazanan Akhisarspor üst üste 2. Defa adını finale yazdırırken Galatasaray'ın rakibi oldu.

DÜDÜK SERKAN ÇINAR'DA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren maçta Serkan Çınar'ın düdük çalacağını açıkladı. Federasyon ayıca karşılaşma için Merkez hakem kurulu tarafından Aleks Taşçıoğlu ve Yusuf Bozdoğan'ın yardımcı hakem olarak atandığını duyurdu. Müsabakanın dördüncü hakemi olarak da Süleyman Abay'ın görev yapacağı kaydedildi.

16. DEFA YÖNETECEK

Karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar Akhisar mücadelesi ile birlikte 16. Defa Bursaspor müsabakasında düdük çalacak. Çınar'ın yönettiği 15 maçta 7 kez kazanan Bursaspor 4 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.  Timsah Serkan Çınar'ın yönettiği ve Bursa'da oynadığı 5 maçta ise 4 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı. Çınar ayrıca daha önce 14 kez Akhisar maçı yönetirken güney ekibi bu maçlarda 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı.

19. RANDEVU

Bursaspor ve Akhisarspor bugüne kadar 18 defa birbirine rakip oldu. Bu maçlarda 6 defa Akhisar kazanırken 7 maç berabere bitti. Yeşil Beyazlılar'ın yalnızca 5 maç kazanabildiği rekabette bu zaferlerin 3'ü Bursa'da geldi. İki takım arasında Bursa'da oynanan 8 resmi maçın 3'ü berabere biterken 2 kez de Akhisar kazandı.

İLK MAÇ TİMSAH'IN

Süper Lig Akhisarspor ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Bursaspor bu süreçte 1 kez rakibine yenildi.  Ayrıca sezonun ilk yarısında oynanan maçta Akhisarspor filelerine dört gol gönderen Bursaspor, bu sezonki en gollü karşılaşmasına imza attı. Akhisar 2-0 öne geçmesine karşın Bursaspor'un 4-2'lik skorla kazandığı karşılaşmada Yeşil Beyazlılar'ın gollerini Umut Nayir (2), Latovlevici ve Ramazan Keskin atmıştı. 

HAVA TOPLARI BİZDE

Süper Lig tarihinde Bursaspor'u beş kez yenen Akhisarspor, bu galibiyetlerin dördünü sezonların ikinci yarılarında aldı.  Bursaspor ile Akhisarspor arasında oynanan son dört Süper Lig maçında da ortalama dört gol oldu. Bursaspor 705'le bu sezon Süper Lig'de en fazla hava topu kazanan takım olurken Akhisarspor ise en az hava topu kazanan üçüncü ekip konumunda. (474)

KÖTÜ İSTATİSTİKLER

Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından 2 gol atan Akhisarspor bu alanda ligin en kötü 2. Takımı oldu. Bursaspor sezon boyunca 26 isabetli şut kaydederken bu alanda Süper Lig'in en kötü 2. Ekibi unvanını aldı. İki istatistikte de en kötü takım olarak Alanyaspor kayıtlara geçti (1 gol & 25 isabet )

TAKIMIN SİGORTASI BADJİ

Ümraniye maçında suskunluğunu bozan Sokol Cikalleshi'nin Bursaspor'a karşı forma giydiği beş Süper Lig maçında üç gol atması dikkat çekti. Bursaspor'un Beşiktaş'tan kiraladığı Umut Nayir'in Süper Lig kariyerinde iki gol atmayı başardığı tek takım olarak da Akhisarspor kayıtlara geçti. Ayrıca bu sezon Süper Lig'de sadece Mahmut Tekdemir (1595), Bursasporlu Stephane Badji'den (1475) daha fazla isabetli pas attı.

EFSANE TRİBÜNDE

Geçen sezon Bursaspor'la sözleşmesi bittikten sonra ülkesine dönen yeşil sahalara veda eder Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla hafta içinde Bursa'ya gelmişti. Takımla Özdeşleşen oyuncunun gelmesiyle şehirde karabulutlar da dağıldı. Önceki gün de Passolig kartını teslim alan Arjantinli oyuncunun Akhisar maçını şeref tribünü yerine Taraftarla birlikte izleyeceği öğrenildi.

****

Bursaspor

Okan Koçuk                             

Umut Meraş  

Barış Yardımcı                        

Aurelien Chedjou         

Ertuğrul Ersoy            

Iasmin Latovlevici      

Furkan Soyalp

Aytaç Kara     

Henri Saivet   

Yusuf Erdoğan

Diafra Sakho

****

Akhisarspor

Milan Lukac                

Kadir Keleş                  

Caner Osmanpaşa       

Edin Cocalic

Miguel Lopes             

Abdoul Sissoko            

Elvis Manu     

Serginho                     

Aykut Çeviker             

Güray Vural               

Sokol Cikalleshi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.