Hava Durumu

Bursaspor Alanya sınavında

Bugün Süper Lig'in yeni sezonunda ilk kez taraftarının karşısına çıkacak Bursaspor, Alanyaspor engelini kayıpsız geçerek taraftarına 3 puanla merhaba demek için mücadele edecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Alanya sınavında

-Ali ŞAHİN-

Yeni sezona Başakşehir deplasmanındaki 1-0'lık yenilgiyle başlayan Bursaspor taraftarı önündeki ilk maçına çıkıyor. Yeşil Beyazlılar bugün Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Alanyaspor'u konuk edecek. Saat 19:45'te başlayacak karşılaşmada Le Guen'in öğrencileri ligdeki ilk puanını almak için mücadele edecek.

DÜDÜK TOKAT'TA

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Yeşil beyazlılar açısından büyük önem taşıyan müsabakayı Ankara Bölgesi Süper Lig Hakemi Serkan Tokat yönetecek. Karşılaşmada Tokat'ın yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ve Mustafa Savranlar yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Emre Malok olacak.

TİMSAH'TA 6 EKSİK

Mücadelede uzun süredir sakatlıktan kurtulamayan Serdar Kurtuluş, Emre Taşdemir, Furkan Özçal'ın yanı sıra tedavileri süren Bilal Kısa, Sercan Yıldırım ve Deniz Yılmaz Bursaspor'u yalnız bırakacak. Sakatlığı düzelen Badu ise Alanyaspor karşısında forma giyecek. Öte Yandan Bursaspor'un yeni Transferi Delarge'ın da maçın son bölümlerinde forma giymesi bekleniyor.

DEPLASMAN TAKIMI KAZANDI

İki takım Süper Lig'de ilk keze geçtiğimiz sezon karşı karşıya geldi. Alanya'da oynanan 8. Hafta mücadelesini Bursaspor Jorquera'nın 85 ve 88. Dakikalarda attığı gollerle 2-0 kazanmıştı. Ligin 2. Yarısında Bursa'da oynanan maçı ise Akdeniz ekibi 3-1 galip tamamladı. Alanyaspor o maçta Efecan ile öne geçerken Burasspor Deniz ile beraberliği yakalamış, 54 ve 90+3'te sahneye çıkan Love sonucu belirlemişti.

ALANYA EVİNDE KÖTÜ

Bursaspor Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçta bir galibiyet alabildi (7M). O galibiyet de geçen sezonun son maçında Trabzonspor'u yenerek ligde kaldıkları maçta gelmişti. Alanyaspor ise evinde oynadığı son dört maçın üçünü kaybetti. Akdeniz ekibi ayrıca Süper Lig'de evinde oynadığı son dört maçın üçünde gol atamadı. Turuncu yeşilliler evlerinde skor ürettikleri son üç maçta ise üçer gol attılar.

BURSASPOR ŞUT ÇEKMİYOR

Bursaspor Süper Lig'de evinde oynadığı son 11 maçın sadece birinde kalesini gole kapatabildi. Yeşil Beyazlılar evinde oynadığı son üç lig maçını da kaybetti. Timsah en son Nisan-Eylül 1998'de evinde üst üste üç Süper Lig maçında yenilmişti. Alanyaspor, Süper Lig'in ilk haftasında en fazla şut çeken takım oldu(19). Bursaspor ise bu istatistikte sadece üç takımdan fazla şut çekebildi (7).

HAZIRLIKLAR TAMAM

Yeşil Beyazlılar dün Özlüce Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla çalışmalarını tamamladı. Teknik Direktör Paul Le Guen nezaretinde basına kapalı olarak gerçekleştirilen çalışmada Alanyaspor maçının taktik provası yapıldı. Çalışmanın ardından kampa giren Yeşil Beyazlı futbolcular maç saatini beklemeye başladı.

 

****************

Muhtemel 11'ler

-Bursaspor-

Harun Tekin

Barış Yardımcı

Titi

Ekong

Aziz Behich

Badu

Jorquera

John

Batalla

Stancu

Kubilay

 

-Alanyaspor-

Remy Riou

Lamine Gassama

Mayele Nsakala

Georgios Tzavellas

Mamadou Fofana

Isaac Sackey

Ioannis Maniatis

Efecan Karaca

Emre Akbaba

Mbılla Etame

Vagner Love

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.