Hava Durumu

Bursaspor, Alanyaspor'a konuk oluyor!

Lige verilen aranın sona ermesinin ardından bugün Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak Bursaspor, maçı kazanarak çıkışa geçmeye çalışacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2019 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2019 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Alanyaspor'a konuk oluyor!

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'e Milli maçlar ve yerel seçimler nedeniyle verilen aranın ardından heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Ligin 26. Haftasını 28 puanla 15. sırada kapatan Bursaspor, bugün saat 16:00'da Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak. Aybaba'nın öğrencileri karşılaşmayı kazanarak çıkışa geçmenin hesaplarını yaparken 11. Alanyaspor'da kendisini ilk 10'a atmaya çalışacak.

DÜDÜK MELER'DE

İki takım arasında Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Meler'in yardımcılıklarını ise Alpaslan Dedeş ve Mehmet Cem Hanoğlu yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Atilla Karaoğlan olacak.

12. KEZ YÖNETECEK

Halil Umut Meler bu karşılaşma ile birlikte 12. kez Bursaspor maçında düdük çalacak. Yeşil Beyazlılar Meler'in yönetimindeki 11 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bursaspor Halil Umut Meler'in 6 defa düdük çaldığı deplasman maçlarında ise 3'er galibiyet ve yenilgi aldı. Halil Umut Meler, daha önce 10 kez de Alanya maçında düdük çalarken Akdeniz ekibi bu karşılaşmalarda 4 galibiyet ve 6 yenilgi aldı. 

SAKHO VE SHEHU YOK

Sezon boyunca sakatlık ve mali sorunlarla boğuşan Bursaspor'un Alanya kafilesinde de önemli eksikler bulunuyor. Belinde yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süredir antrenmanlara katılamayan Diafra Sakho, kadroya dahil edilmedi. Sakho'nun yanı sıra sağ arka adalesinde zorlanma olan Abdullahi Shehu da kamp kadrosunda yer almadı. Bir süredir tedavisi süren Tunay ve Onur ise kafileye dahil edildi.

6. RANDEVU

Bursaspor ve Aytemiz Alanyaspor bugünkü karşılaşma ile tarihlerinde 6. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce oynanan 5 maçın 3'ünü Bursaspor kazanırken 2 defa da Alanya ekibi güldü. Alanya'da oynanan iki maçta ise iki takım da 1'er kez kazandı. Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan maçı ise Yeşil Beyazlılar Latovlevici ve Aytaç'ın golleriyle 2-0 kazanmıştı.

EVİNDE YENİLMİYOR

Bursaspor ile Alanyaspor arasında Süper Lig'de oynanan beş maçtan hiçbiri berabere bitmedi ve iki maç üst üste kazanan olmadı. Evinde oynadığı son 7 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan Alanyaspor, Süper Lig tarihindeki en uzun iç saha yenilmezlik serisini yaşıyor. Süper Lig'deki son 12 maçının sadece birini kazanabilen Bursaspor bu kötü seri öncesi 2 maçtan 6 puan çıkarmıştı. Süper Lig'de deplasmanda üç maçtır gol atamayan Bursaspor, en son Mart-Nisan 2008'de daha uzun bir seri yaşamıştı (4 maç).

GOL ATAMIYORLAR

Bu maçta bu sezon Süper Lig'de girdiği pozisyonu gole çevirme oranı en kötü olan üç takımdan ikisi karşı karşıya gelecek. Bursaspor girdiği pozisyonların yalnızca yüzde 9.6'sını,  Alanyaspor ise yüzde 7'sini gole çevirebildi. Alanyaspor bu sezon Süper Lig'de geriye düştüğü maçlarda en az puan toplayan takım olurken Bursaspor ise bu alanda dördüncü sırada.

CİSSE'YE DİKKAT!

Bu sezon ligde en fazla pas arası yapan iki takım Bursaspor (335) ve Alanyaspor (334) oldu. Bursaspor'un en skoreri olan Aytaç Kara, Süper Lig kariyerindeki en fazla gol attığı sezonunu yaşarken, Alanyaspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Papiss Cisse 12 gollük performansıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Alanyaspor'un dikkat çeken ismi Efecan Karaca'nın Süper Lig kariyerinde birden fazla gol attığı iki takım Bursaspor ve Kayserispor.

SERGEN ÜSTÜN

İki takımın teknik direktörleri Samet Aybaba ve Sergen Yalçın ise daha önce birbirine 3 kez rakip oldu. Bu maçların 2'sini Sergen Yalçın'ın ekibi kazanırken 1 maç da berabere bitti. Samet Aybaba'nın öğrencileri, Sergen Yalçın'ın takımlarına karşı çıktığı 2 deplasman maçında ise 1 beraberlik, 1 de yenilgi yaşadı.

MUHTEMEL 11'LER:

-AYTEMİZ ALANYASPOR-

Haydar Yılmaz

Isaac Sackey

Ceyhun Gülselam

Efecan Karaca

Ozan Tufan

Baiano

Papıss Cisse

Mayele Nsakala

Welinton Souza

Djalma Campos

Georgios Tzavellas

-BURSASPOR-

Okan Kocuk

Ertuğrul Ersoy

Aurelien Chedjou

Henri Saivet

Onur Atasayar

Cengiz Umut Meraş

Stephane Badji

Yusuf Erdoğan

Allano Lima

Aytaç Kara

Umut Nayir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.