Hava Durumu

Bursaspor, Arnavutluk ekibi Kukesi'ye yenildi

Antalya kampındaki ilk iki hazırlık maçını kazanan Bursaspor, 3. sınavında Arnavutluk ekibi Kukesi'ye 2-1 yenildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Arnavutluk ekibi Kukesi'ye yenildi

-Ali ŞAHİN-

Yeni sezon hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Bursaspor kampta oynadığı ilk iki maçta önce Altınordu'yu 3-2, ardından da Skenderbeu'yu 3-0 yenmişti. Yeşil Beyazlılar kampın son hazırlık maçında ise Arnavutluk 1. Ligi'nin son şampiyonu Kukesi ile karşılaştı. Paul Le Guen bu mücadelede de ideal 11 ile sahaya çıktı. Bursaspor maça etkili başladı. Topa daha çok sahip olan taraf Yeşil Beyazlılar olsa da kalabalık Kukesi savunması Timsah'a ilk 10 dakikada pozisyon vermedi.

ERTUĞRUL ÇİZGİDEN ÇIKARDI

15. dakikada Bursaspor baskısı sonuç verirken Delarge ceza sahasına Sinan'ı kaçırmak istese de kaleci çıktı ve topa sahip oldu. 21. dakikada Kukesi kontratağa kalkerken Harun kalesini terk etti ve pozisyonu önledi. 29. dakikada Kukesi bir kez daha hızlı geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Bakaj'ın şutu Harun'u geçerken Ertuğrul topu çizgiden çıkardı.

BATALLA ATTI

Yeşil Beyazlılar 30 dakika boyunca savunmada kalan Kukesi savunmasını serbest vuruşla deldi. 33. dakikada ceza sahası ön çizgisinden serbest vuruş kazandı. Atışı direkt kaleye doğru kullanan Batalla kaleciyi avlayarak Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 37. dakikasında hızlı gelişen Kukesi atağında soldan yapılan ortaya Guri altı pas üzerinden kafayı vursa da çerçeveyi tutturamadı. Kalan bölümde gol sesi çıkmadı ve Bursaspor soyunma odasına 1-0 önde girdi.

SKOR EŞİTLENDİ

Mücadelenin 2. yarısı da düşük tempoyla başladı. Kukesi savunma oyununu, Bursaspor da top çevirerek pozisyon aramayı sürdürdü. Bu devredeki ilk önemli atak 55. dakikada Kukesi'den geldi. Bursaspor savunmasının arkasına atılan topta Harun, rakibine karşı karşıya pozisyonda gol izni vermedi. 61. dakikada Delarge ve Battalla yerini Kembo ile Yusuf'a bıraktı. 64. Dakikada sağ kanattan Kukesi etkili geldi. Bu dakikada İmami'nin orta şut karışımı vuruşunda top filelerle buluşurken skora da denge geldi. (1-1)

 

KUKESİ ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın 67. dakikasında bu kez Bursaspor etkili geldi. Kembo'nun pasıyla ceza sahasına giren Yusuf'un ortasını kaleci güçlükle çıkardı. 69. Dakikada Harun'un degajı kısa düşerken Kukesi atağına dönüştü. Pozisyonun devamında ceza sahasına yapılan ortaya Bakaj yakın mesafeden sert vururken Harun müthiş bir kurtarışa imza attı. Bir dakika sonra Bursaspor çıkarken kaptırılan topta bir anda Harun'la karşı karşıya kalan Shkodra Kukesi'yi 2-1 öne geçirdi.

TEMPO ARTTI

77. dakikada Bursaspor Yusuf'la etkili çıkarken, 25 yaşındaki oyuncu ceza sahası ön çizgisinde Sinan'ı gördü. Sinan'ın sert şunu ise kaleci direk dibinden kornere çeldi. Maçın son 10 dakikasında tempo iyice yükselirken skoru değiştirecek gol gelmedi ve mücadele Arnavutluk ekibinin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.