Hava Durumu

Bursaspor Basketbol yüzleri güldürdü!

TBL'nin 26. haftasında Manisa Büyükşehir Belediye'ye konuk olan şampiyon Bursaspor karşılaşmadan 81-77 galip ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2019 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2019 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Basketbol yüzleri güldürdü!

-Ali ŞAHİN-

Türkiye Basketbol Ligi'nde 26. Haftanın açılış maçında OGM Ormanspor'un Sigortam.net İTÜ Basket'e yenilmesiyle şampiyonluğunu garantileyen Bursaspor Basketbol, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne konuk oldu. Manisa Muradiye Spor salonunda parkeye çıkan Bursaspor'u 'şampiyon' olarak anons eden Manisa ekibi Genel menajer Nedim Yücel'e de çiçek takdim etti. Bursaspor Başantrenörü Arda Vekiloğlu da maç önü yaptığı açıklamada kalan karşılaşmaları da aynı ciddiyetle oynayacaklarını söyledi.

TİMSAH KÖTÜ BAŞLADI

Manisa'daki maçın ilk hücumu Bursaspor'dan gelirken 2. Dakika 5-4 Manisa ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Savunmaların oldukça yumuşak başladığı karşılaşmada iki taraf da kolay sayılar buldu. İlk 5 dakika Manisa BŞB'nin 10-9 üstünlüğü ile geçilirken takımlar savunmada reaksiyon vermeye başladı. Çeyrek sonuna iki buçuk dakika kala Dejan Borovnjak'a sportmenlik dışı faul çalınınca Manisa farkı bir anda 6 sayıya çıkardı. (19-13) Kalan sürede de ritmini kaybetmeyen ev sahibi ekip 1. periyodu 26-17 önde tamamladı.

MOLAYLA TOPARLANDI

Karşılaşmanın 2. çeyreğine iki takım da karşılıklı 5'er boş hücumla başladı. Salondaki sessizliği 13. dakika Deniz ile Manisa bozdu ve farkı çift hanelere taşıdı. (28-17) Bu dakikadan sonra iki takım da birer 3 sayı isabeti bulurken Bursaspor'da Koç Arda Vekiloğlu mola istedi. Mola dönüşü daha kontrollü bir oyun ortaya koyan Bursaspor skoru 31-25 yaptı. Bu dakikadan sonra savunma sertliğini de artıran Bursaspor, rakibini top kayıplarına zorladı ve devre sonuna 2:45 kala farkı 4 sayıya çekti. (33-29) Manisa'nın molası sonrasında da gaz kesmeyen Potanın Timsahları devrede son 1 dakikaya girilirken öne geçti. (35-36) Aynı pozisyonda itirazdan Manisa ekibinde Seracy'e teknik faul çalınırken devre Bursaspor'un 39-35 üstünlüğü ile sona erdi.

FARK AÇILDI

Maçın 2. yarısında da takımlar ilk hücumlarını kullanamadı. Sessizliği yeni Manisa ekibi bozarken Bursaspor'un ilk basketi ise Dejan'dan geldi. Manisa'nın sayı bulmakta zorlandığı bölümde 6-0'lık seri yakalayan Bursaspor, farkı 8 sayıya çıkardı. (39-47) 26. dakika oynanırken Dejan'ın basketiyle farkı çift hanelere çıkaran Yeşil Beyazlılar rakibine mola aldırdı. (41-52) Manisa ekibi mola dönüşü 7-0'lık seriyle döndü ve yeniden oyuna ortak oldu. (48-52) Bursaspor'un sessizliğini Karlo Vragovic üst üste 9 sayı ile bozarken takımının maçtaki en büyük farka ulaşmasını sağladı. (48-61) Kalan kısa bölümde serbest atış çizgisinden bir sayı daha bulan Bursaspor 3. Çeyreği 62-48 önde tamamladı.

SONU NEFES KESTİ

Karşılaşmanın son çeyreğine ev sahibi ekip etkili başladı ve bitime 8 dakika kala farkı 9 sayıya indirdi. (55-64) Savunma ribaundlarında sıkıntı yaşayan Bursaspor rakibine ekstra hücumlar hediye etse de hücum agresifliği ile farkı korudu. Maçta son 5:42'ye 71-59 Bursaspor üstünlüğü ile girilirken Manisa ekibi molaya gitti. Mola dönüşünde de maçtaki tempo değişmezken Can Özcan 3 dakika kala 56 faulle kenara geldi. (65-76) maçın son anlarında Manisa ekibi farkı 2 sayıya kadar indirse de hata yapmayan Bursaspor parkeden 81-77 galip ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.