Hava Durumu

Bursaspor, Boluspor'u konuk ediyor

Zirveye yeniden ortak olan Bursaspor, yarın 19:00'da Boluspor'u konuk edecek. Kovid-19 salgınını önlemek adına alınan karar gereği maç seyircisiz olacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Boluspor'u konuk ediyor

Ali ŞAHİN

Rakiplerin puan kaybettiği 27. Haftada Balıkesirspor'u yenerek TFF 1. Lig'de zirve yarışına tekrar dahil olan Bursaspor yarın kritik bir maça çıkacak. 4 maçlık kazanamama serisine nokta koyan ve peş peşe kazanma alışkanlığı edinmek isteyen Yeşil Beyazlılar düşme hattındaki Boluspor'u ağırlayacak. Yarın Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 19:00'da başlayacak.

DÜDÜK EMRE MALOK'TA

İki takım için de büyük bir öneme sahip mücadeleyi Emre Malok yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre mücadelede Emre Malok'un yardımcılıklarını Mehmet Kapluhan ve Kemil Mavi yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sezer Yalçın olacak.

OSMANLI MAÇINI YÖNETMİŞTİ

Hakim Emre Malok 2. kez Bursaspor maçında düdük çalacak. Malok'un yönettiği tek maçı sezonun ilk yarısında Osmanlıspor'a karşı oynayan Bursaspor maçı 3-1 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırmıştı. Malok Boluspor'un ise bugüne kadar 7 maçında düdük çaldı. Bolu ekibi bu maçlarda 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

55. RANDEVU

Bursaspor ve Boluspor bugüne kadar 54 kez birbirine rakip oldu. İki takımın uzun yıllardır süren rekabetinde ciddi bir denge söz konusu. Bursaspor rekabetteki 19 maçı kazanırken Boluspor 21 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 14 maç ise Beraberlikle sonuçlandı. Bursaspor evinde ise rakibine ciddi bir üstünlük kurdu. Bursa'da oynanan 28 maçta Bursaspor 15 kez kazanırken Boluspor 2 galibiyet alabildi. Bursa'daki 11 maç ise beraberlikle noktalandı.

5 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Boluspor Bursaspor'a karşı son galibiyetini 1992 yılında oynanan Süper Lig maçında 2-1'lik skorla elde etmişti. Rekabette o maçın ardından oynanan 5 maçın 3'ünü Bursaspor kazanırken son 2 mücadele ise beraberlikle noktalandı. Sezonun ilk yarısında oynanan mücadele ise Recep Aydın ve Bilal Kısa'nın karşılıklı golleri sonucunda 1-1 eşitlikle noktalanmıştı.

SAVUNMA ALARM VERİYOR

Son haftalarda savunmada zafiyet yaşayan Bursaspor kalesini gole kapatmakta güçlük çekti. En son Akhisarspor maçında gol yemeyen Bursaspor ardından çıktığı mücadelelerde sırasıyla Eskişehirspor, Osmanlıspor, Adana Demirspor, BB Erzurumspor, Altay, Ümraniyespor, İstanbulspor ve Balıkesirspor maçlarının tamamında kalesinde gole engel olamadı. Bursaspor bu sürede 11 gol yerken 14 kez de rakip fileleri havalandırdı.

BOLU ÇIKIŞTA

Sahasında farklı bir kimyaya bürünen Bursaspor, Ligdeki son 4, sahasında da son 3 maçını kaybetmedi. Sezonun genelinde kötü bir dönem geçiren Boluspor ise Teknik Direktörlüğe Fırat Gül'ü getirdikten sonra çıkışa geçti. Son 2 maçında Keçiörengücü ve Adanaspor'u yenerek 24 puanla 15. Sıraya çıkan Bolu ekibi uzun süre sonra düşme hattının da üzerine çıktı.

SEYİRCİ ALINMAYACAK

Bursaspor için zirve, Boluspor için de lige tutunma adına kritik bir öneme sahip maç seyircisiz oynanacak. Cumhurbaşkanlığınca yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında bütün liglerdeki maçların seyircisiz oynanacak olmasından ötürü müsabakaya seyirci girişi olmayacak.

EKSİK YOK

İki takımın teknik Direktörleri İbrahim üzülmez ve Fırat gül 2. Kez birbirine rakip olacak. İki hoca arasında daha önce oynanan tek maçta Üzülmez'in Gençlerbirliği, Gül'ün İstanbulspor'unu 1-0 yenmeyi başarmıştı. Öte yandan bu mücadelede Bursaspor uzun bir süre sonra tam kadro olarak sahada yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.