Hava Durumu

Bursaspor'da başkanlık yarışı 4 adaylı olacak

19-26 Mayıs tarihlerinde genel kurula gidecek olan Bursaspor'da başkanlığa aday olan Lemi Keskin, Ahmet Bozdemir, Hüseyin Akdemir ve son olarak Ali Ay, başkanlık listesini Divan Kuruluna teslim etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2018 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2018 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'da başkanlık yarışı 4 adaylı olacak

Cemal EKENTOK

Bursaspor Kulübü'nde başkan adayları listelerini Divan Başkanlık Kurulu'na teslim etti. Saat 15.00'te sona eren başvurusu süresinde tam dört aday Bursaspor Kulübü Başkanlığına adaylık başvurusunu yaptı. Özlüce Tesisleri'ne ilk gelen isim ise Lemi Keskin oldu. Lemi Keskin, Yönetim Kurulu asil, yedek, TFF Delege, disiplin ve denetleme kurulu listelerini Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç'e teslim etti. Yapılan kura çekiminde ise Lemi Keskin'in kongredeki renk pusulası ise sarı oldu.

KAYNAKLAR HAZIR

Listesinin onaylanmasının ardından açıklama yapan Lemi Keskin şu açıklamayı yaptı:

"Ocak ayından beri çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Müthiş güzel kaynak bulduk. Tecrübemiz de var. Ali beyden çok daha iyi biliyorum bu işi. Ama spor adamlarından daha çok bildiğimi söylemiyorum. Bursaspor'a verilen zarar büyük. 40 milyon Euro'luk transfer zararı var. Yöneticiler bu parayı geri alacaksa, para onları parası değil, kulübün parası. Kulübün parası ile kumar oynuyorlar, kaybedince de geri alıyorlar. 50 Milyon Euroluk, stadın isim hakkının pazarlanması için bir kuruluşla anlaştık."

Lemi Keskin ve yönetimi:

Saffet Akarsu, Ali Cakalıoğlu, Doç. Dr. Emel İrgil, Dr. Murat Kaya, Hüseyin başaran, Ertuğrul Yavuz, Ş. Murat Manas, Aybar Uluca,Ceyhun Özüm, Dr. Murat Çalıkapan, Ulaş Uslu, Turgut Özkan.

AHMET BOZDEMİR

Bursaspor Kulübü'nünde başkanlığa adaylığını açıklayan ilk isim olan Ahmet Bozdemir, Özlüce Tesisleri'ne gelen ikinci isim oldu. Yönetiminde yer aldığı arkadaşlarıyla birlikte kulübe gelen Bozdemir, listesini Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç'e teslim etti. Ahmet Bozdemir'in kongredeki renk pusulası ise gri oldu. Listede yeşil beyazlıların eski yöneticilerinden Erkan Kamat olması da dikkat çekti. Ahmet Bozdemir, Bursaspor'u daha iyi yerlere taşımak için ekibiyle birlikte uğraşacaklarını söyledi.

Ahmet Bozdemir ve yönetimi:

Mustafa Şayık, Serhat Yıldırır, Muharrem Mustafa Yağar, Murat Yakıcı, Yasin Tomurcuk, Çağlar Yonca, Eray Horoz, Burak Yağız, Fatih Koştu, Erkan Kamat, Bülent Mumcu.

HÜSEYİN AKDEMİR

Bursaspor Kulübü'nde başkanlığa aday olduğunu daha önce açıklayan isimlerden birisi olan  işadamı Hüseyin Akdemir, Özlüce Tesisleri'ne gelen üçüncü isim oldu. Hüseyin Akdemir, yönetim asil, yedek, disiplin ve denetleme kurallarının listelarini, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç'e teslim etti.  Çekilen kura sonrasında Akdemir'in kongredeki  oy pusulası rengi ise lacivert oldu. Hüseyin Akdemir'in Altyapıya 30 bin TL bağış yaptığı iddia edilirken, takımı ilk beş içerisinde tutmayı hedeflediğini söyledi.

Hüseyin Akdemir ve yönetimi:

İlhan Uslu, Hasan Erdem, Abdülgani Arda, İsa Altıkardeş, İslam Muröz, Ahmet Elsikap, Ertuğrul yıldız, Erkan Öncel, Ramazan çetin Kaya, Habil Bayramoğlu, Mesut Günal, Şenol Tosun.

ALİ AY LİSTESİNİ VERDİ

Daha önce Bursaspor Kulübü Başkanlığına devam edip etmeyeceği konusunda bir açıklama yapan mevcut başkan Ali Ay, başvuru süresinin dolmasına  kısa bir süre kala Divan Başkanlık Kurulu odasına gelerek, başvuru dilekçesini, yönetim, denetim listelerini başkan İdris Sevinç'e teslim etti. Pusula rengi için yapılan çekimde ise turuncu oldu. Başkanlığa yeniden talip olan Ali Ay'ın yönetim kurulunda radikal değişiklikler yaptığı dikkat çekti.

Ali Ay ve yönetimi:

Ali Ay, Onur Özselek, Ebubekir keskin, Adem Sakarya, Cem Öztürk, Sezer Sezgin, Görkem Akbaş, Erkan Aydemir, Ömer Faruk Şahin, Enver Kumova, Nihat Berat Rızvanoğlu, Osman Dinsever.

CAMBAZ LİSTESİ VERDİ

Bursaspor'da başkan adayları denetim kurulu listelerini hazırlarken, Genel Kurulu öncesinde Denetim Kurulu Bağımsız Adayı  olarak duyuru yapan Avukat Yalçın Cambaz, Özlüce Tesisleri'ne gelerek  asil ve yedeklerden oluşan listesini Divan Başkanlık Kurulu'na sundu. Yalçın Cambaz'ın asil listesinde Tayfur Serdar Güllülü ile Avukat Ahmet Coşkun yer alırken, yedeklerde ise Uğur Özer, Recep Güller ve Seyhan Akarsu bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.