Hava Durumu

Bursaspor'da büyük kriz... Mesut Mestan'dan, Lemi Keskin'e şok!

Bursaspor'da başkanlık için tek aday Mesut Mestan olurken, Lemi Keskin ile yaşanan liste krizi güne damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2019 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2019 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'da büyük kriz... Mesut Mestan'dan, Lemi Keskin'e şok!

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'e veda ettikten sonra olağanüstü kongre kararı alan Bursaspor'da süreç netleşti. Dün akşam 17:00 itibarıyla adaylık süreci resmen sonlanırken sadece Mesut Mestan aday oldu. Dün öğle saatlerine kadar aday çıkmayınca harekete geçen Lemi Keskin, Serhat Yıldırır ve Mesut Mestan ortak hareket ederek sosyal medyadan kurul üyelerine 100 imza toplanması için çağrı yaptı. Çağrı üzerine Altıparmak'taki 12. noterde toplanan 120 imzanın ardından Mestan, avukatı aracılığıyla adaylık işlemlerini tamamladı.

BAŞKA İSİM ÇIKMADI

Sabah saatlerinde mevcut başkan Ali Ay'ın İnegöl'de 100 imza toplamak için çalıştığı haberleri gündeme düşerken daha sonra iddiaların asılsız olduğu öğrenildi. Şubatta açıklanan kongre kararının ardından her şartta aday olacağını duyuran Timur Noyan'ın başvuru yapmaması da dikkat çekti. Ayrıca yeşil Beyazlı taraftarın adaylığını beklediği Hüseyin Akdemir de taşın altına elini koymadı.

İLK OTURUM 15 HAZİRAN

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bursaspor 15 Haziran'daki olağanüstü seçimli genel kurula tek adayla gidecek. İlk oturumda çoğunluk sağlanırsa görevine başlayacak olan Mestan'ın transfer ve yeni sezon planları ile ilgili bugün itibarıyla çalışmaya başlaması ve görevi devraldığı gibi olası transfer yasağı uygulanmadan resmi imzaları attıracağı kaydedildi. Daha önce Bursaspor'da yöneticilik yapan Mesut Mestan sonraki dönemlerde Başkanlık için aday olsa da seçim zaferi kazanamamıştı.

KESKİN'DEN TEPKİ

Mestan'ın adaylık başvurusunun tamamlanmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Lemi Keskin, "Bursaspor'da yüzyılın satışı oldu. Mesut Mestan ile sabah anlaştığımız liste ektedir. Ancak Ali Ay ve arkadaşlarını ibra etmek için, yeni bir oyun oynandı ve son dakika herkesin bildiği kişiler tarafından liste manipüle edildi. Benim için imzaya koşan üyeler ve ben aldatıldık" notunu paylaştı.

LİSTE DEĞİŞTİ

Keskin'in paylaştığı listede asil üyelik için Mesut Mestan, Lemi Keskin, Serhat Yıldırır, Ulaş Uslu, Av. Turgut Özkan, Ersoy Horoz, Dr. Murat Çalıkapan, Burhan Ilgın, M. Mustafa Yağar, Burak yağız, Av. Murat Yakıcı, Yusuf Ertan ve Dr. Emel Ergil, Yedek üyelik içinse Alpaslan Özaslan, Erdem Afacan, Bilal Sengüloğlu, Ertuğrul Yavuz, Şevket Kaydı ve Ercan Korucuoğlu isimleri yer aldı.

AVUKATI BAŞVURDU

Mesut Mestan'ın avukatı Yıldırım Hacıoğlu aracılığıyla Divan Kurulu'na teslim ettiği listede ise asil üyeliklerde Ahmet Eraslan, Erol Turan, Görkem Akbaş, Kıvanç Çakallıoğlu, Konuralp Yeşil, Ömer Faruk Şahin, Sezer Sezgin, Serdar Güllülü, Selçuk Eren, Serkan Subaşı, Yavuz Aman ve Yıldırım Hacıoğlu, yedek üyeliklerde de Ali Büyükkurt, Uğur Çeliktay, Fatih Öztürk, Ersin Toker, Murat Çalıkapan ve Rıdvan Özkan isimleri yer aldı.

GÜLLÜLÜ DENETİME ADAY

Öte yandan Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanlığı için Tayfur Serdar Güllülü listesini Divan Başkanlığına sundu. Mevcut Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı Av. Yalçın Canbaz'ın ekibinde olan Tayfur Serdar Güllülü, Bağımsız Denetleme Kurulu Başkan adaylığı için listesini Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç'e verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.