Hava Durumu

Bursaspor'da büyük kriz! Tünelin ucu görünmüyor...

1. Lig'e düşen Bursaspor'da mali tablo her geçen gün kötüye giderken kulübün tarihine geçecek kara haberler de bir bir yaşanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'da büyük kriz! Tünelin ucu görünmüyor...

-Ali ŞAHİN-

Bursaspor'da yaşanan mali sorunlar zirveye çıkarken yaşanan belirsizlikler de takımın geleceği açısından endişe yaratmaya başladı. Personel ödemelerinden ihtarlara derken kulüp büyük bir krizle karşı karşıya bırakldı. Gelirlerden fazla harcama yapılınca takım tepetaklak yuvarlandı.

OTOBÜS 'YEDİEMİN'DE

Süper Lig'in 5 şampiyon takımından biri olan Bursaspor'un son maçları öncesi haciz edilen takım otobüsü yediemin otoparkında kaldı. Furkan Özçal'ın alacaklarına karşılık haczedilen otobüs çürümeye terk edildi.

FİŞİ ÇEKTİLER

Bursaspor'a ait Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri, Özlüce Tesisleri, Büyükşehir Belediye Stadyumu ve Merinos Stadyumu'nun 6 aydır ödenmeyen borçaları yüzünden kulübe Limak enerji Uludağ elektrik ihtar çekti. 1 milyon 540 bin 397 lira borcu bulunan Bursaspor ödemeyi yapamayınca dün 10:00 itibarıyla 4 tesisin de elektrik akışı kesildi.

CEZA KAPIDA

UÇK'da kesinleşen Sebastian Frey'e ait borç için 27 Haziran'a kadar süre verildi. 675 bin avro ödeme yapılmazsa kulübe FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağı ve 6 puan silme cezası uygulanacak.

BÜYÜK BORÇ

İlk oturumda gerçekleşemeyen olağanüstü seçimli genel kurul öncesi açıklanan bilançolara göre 31 mart itibarıyla yol sonuna kadar ödenmesi gereken borç miktarı 254 milyon 156 bin 940 lira. Bu borcun 31 milyon 630 bin lirası bankalara.

YÖNETİCİLER PARASINI ALDI

Kulüp mali anlamda buhrana girerken Başkan Ali Ay'ın alacaklarına karşılık Bursaspor'un bazı gayrimenkullerini üzerine geçirerek büyük tepki toplamıştı. 30.11.2018 tarihinde 107 milyon 797 bin 113 TL'lik yöneticilere olan borçların da 31.3.2019 itibarıyla 22 milyon 62 bin 682 TL'ye düşmesi dikkat çekti.

İHTARLAR PEŞ PEŞE

Mayıs 2019'a kadar Oyuncu ve teknik kadroya 74 milyon 671 bin 384 lira borcu olan takımın 'Gerekirse Ölürüz' diyen kaptanı Ertuğrul da dahil olmak üzere; Yusuf Erdoğan, Onur Atasayar, Santiago Vergini, Abdullahi Shehu ve Umut Meraş Bursaspor'a ihtar çekti. Alacakları ödenmezse sözleşmelerini fesih edip takıma 5 kuruş kazandırmadan gidecekler. Mevcut oyuncuların yanı sıra eski oyuncu ve teknik direktörler de takıma ihtar çekmeye başladı. Bu furya'ya katılan son isim de Hamza Hamzaoğlu oldu.

KADRO DAĞILDI

Sezonun bitmesinin ardından 9 isim takımdan ayrıldı. Başka takımlarla görüşen oyunculara "bonservisini çöz" şartı koyulmaya başlandığından takımın para kazanma ihtimali azalmaya başladı. Gitmek isteyen 'alacaklarıma karşılık bonservisimi ver' demeye başladı.

TAKIM KÜÇÜLDÜ

Son dönemde Bursaspor futbol takımı bütçe olarak küçülürken Pilot Takım Yeşil Bursa ile Voleybol şubesi zarar ettikleri gerekçesiyle kapatılmıştı. Ayrıca Kulap televizyonu da uydu yayınlarına son vererek küçültülmüş ve youtube kanalına dönüştürülmüşt.

'YARISINI ALACAK'

Takımın kongresindeki tek aday kulüp televizyonunun da canlı yayınladığı açıklamada "Mevcut başkan Ali Ay oyuncu satıp yarısını kendisine alacak yarısını külübe verecek" dedi. Aynı kongrede stadyuma kürsü dahi kurdurmayan Divan kurulu başkanı mevcut yönetim aleyhine esip gürledi.

TAZMİNATI ÖDEYEMEDİ

İşten çıkardığı personele 181 bin 547 lira borcu olan kulüp bu kadarcık parayı dahi ödeyemedi. Bütün bunlar yetmediği gibi arsa, menajer, diğer kulüplere borçlar derken 16 milyon 233 bin 885 lira borç daha kaydetti.

TOPLAM 388 MİLYON LİRA

Bursaspor'un Aralık 2019'a kadar 14 milyon 651 bin 45 lira vadesi geçmiş, ertelenmiş veya taksitlendirilmiş borcuna kimse dikkat çekmedi. Takımın 133 milyon 929 bin 85 lira da uzun vadeli borcu açıklandı. Bilançolarda Timsah'ın toplam borcu 388 milyon 86 bin 25 lira olarak açıklandı.  

ALTYAPI DURDU

Bursaspor küme düşerken bir yıllık gelir kaybı da yaklaşık 70 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Bütün zarar rakamlarına karşılık son 5 sezonda oyuncu satışından 23,13 milyon avro kazanan Bursaspor bu alanda Süper Lig'in en çok kazanan 2. Takımı oldu. Bu istatistiğe rağman Timsah son 2 sezonda ise altyapısından hiçbir oyuncuyu başka takıma satamayarak dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.