Hava Durumu

Bursaspor'da hazırlıklar tamam! Nerede kalmıştık?

Kupa'daki Erzurum yenilgisinin ardından yeniden lige dönen Timsah 6 maçlık yenilmezlik serisini Giresunspor önünde sürdürmeye çalışacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2019 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'da hazırlıklar tamam! Nerede kalmıştık?

Ali ŞAHİN

Bütün hesaplarının sezon sonunda Süper Lig'e yükselmek adına yapan Bursaspor TFF 1. Lig'in 14. maçında yarın Giresunspor'u konuk edecek. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak zorlu 90 dakika saat 16:30'da başlayacak. 6 haftadır yenilgi yüzü görmeyen yeşil Beyazlılar son dönemde çıkışa geçen rakibi önünde bu serisini sürdürmeye ve zirve yarışından kopmamaya çalışacak.

DÜDÜK ONUR ÖZÜTOPRAK'TA

İki takım arasındaki zorlu mücadeleyi Onur Özütoprak yönetecek. Türkiye Futbol Federasyon Resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre 90 dakikada Özütoprak'ın yardımcılıklarını Cemal Bingül ve Hasan Hüseyin Tetik yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Cihan Ataş olacak.

1 KEZ YÖNETTİ

Karşılaşmanın hakemi Özütoprak daha önce Bursaspor'un 1 maçında görev almıştı. Özütoprak'ın yönettiği 2017/2018 sezonda oynan Türkiye Kupası maçında Bursaspor Tarsus İdmanyurdu'nu 4-0 yenmişti. Özütoprak, Giresunspor'un ise 12 karşılaşmasında düdük çaldı. Karadeniz ekibi Özütoprak'ın yönettiği maçlarda 6 galibiyet 3 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.

17. RANDEVU

Bursaspor ve Giresunspor bugünkü mücadele ile birlikte 17. Kez birbirine rakip olacak. İki takım arasında daha öce oynanan 16 maçta Bursaspor 7 galibiyet alırken 5 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Rekabette giresunspor ise 4 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. İki takım arasında Bursa'da oynanan maçlarda ise Timsah'ın büyük bir üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında Bursa'da oynanan 8 maçın 5'ini Bursaspor kazanırken 2 mücadelede Giresunspor güldü. Bursa'daki 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

10 SEZON SONRA

İki takım en son 2009/2010 sezonundaki Ziraat Türkiye Kupası 3. Kademe mücadelesinde birbirine rakip oldu. Giresun Atatürk Stadyumu'nda oynanan o maçı Bursaspor Tuna Üzümcü ve Pablo Batalla'nın golleri ile 2-1 yenmişti. Giresun ekibinin tek golü ise Fabiano Oliveira'dan gelmişti. İki takım bir lig mücadelesinde ise en son 1976/1977 sezonunda rakip oldu ve o maçı da Bursaspor 3-0 kazandı.

YENİLMEYİ UNUTTULAR

Bu sezon 3 puanı silinmesine karşın iyi bir grafik çizen Bursaspor TFF 1. Lig'de çıktığı son 6 maçta yenilgi yüzü görmedi ve bu sürece 4 galibiyet, 2 beraberlikle tamamladı. Teknik Direktör Hakan Kutlu'nun göreve gelmesiyle çıkışa geçen Giresunspor ise TFF 1. Lig'de oynadığı son 5 maçta kaybetmedi. Son 5 maçını 3 Galibiyet ve 2 beraberlikten topladığı 11 puanla geçen Karadeniz ekibi Puan tablosunda da üst sıralara tırmanmaya başladı. Giresunspor ayrıca TFF 1. Lig'de oynadığı son 6 deplasmanda da kazanamadı.

HOCALAR 2. DEFA RAKİP

İki takımın teknik direktörleri Yalçın Koşukavak ve Hakan Kutlu daha önce 1 kez birbirlerine rakip oldu. 25 Ağustos 2018'de oynanan o mücadelede Yalçın Koşukavak'ın çalıştırdığı Gazişehir Gaziantep Hakan Kutlu'nun Adana Demirspor'una 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

KUBİLAY SINIRDA

Karşılaşma öncesi İki takımında en golcü isminin 4 kez fileleri havalandırması dikkat çekti. Bursaspor'da Kubilay Kanatsızkuş en skorer isim olurken Giresunspor'da da Raul Rusescu takımının en çok gol sevinci yaşayan ismi oldu. Öte yandan iki takımda da cezalı isim bulunmazken Bursaspor'da sezonu kapatan Ramazan haricinde eksik oyuncu bulunmuyor. Bursasporda ayrıca Kubilay Kanatsızkuş sarı kart sınırında bulunuyor.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Öte yandan Bursaspor Giresunspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde yaptığı son idmanla tamamladı. Dün akşam saatlerinde yaptığı antrenmanda maçın son taktik provasını yapan Yeşil Beyazlı oyuncular ardından kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.