Hava Durumu

Bursaspor'da transfer trafiği başladı!

6 oyuncuyla yollarını ayırmaya hazırlanan Bursaspor yönetiminin, Osmanlısporlu Aminu Umar'ı transfer etmek için çalışmalara başladığı öğrenildi.  

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'da transfer trafiği başladı!

-Ali ŞAHİN-

Ara transfer döneminin başlamasına kısa bir süre kala Bursaspor'da hareketlilik başladı. İlk olarak 6 isimle yolların ayrılması kesinleşirken bu oyuncuların menajerlerinden takım bulmaları istendi. Yeşil Beyazlı yönetim bu hamlenin ardından da Teknik Direktör Paul Le Guen'in raporu doğrultusunda forvet ve sağ bek öncelikli olmak üzere 2-3 takviye yapmak için nabız yoklamaya başladı.

İLK İSİM FERNANDAO

Mali konularda sıkıntılı günler geçiren Bursaspor'un elindeki fazla oyuncuları bedava bırakmayacağı,  cüzi miktarlara da olsa satmayı ya da takasta kullanmayı planladığı gelen haberler arasında... Adı neredeyse her gün eski golcüsü Fernandao ile anılan Bursaspor'un, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'in forveti Artem Kravets ile ilgilendiği de öne sürülmüştü. Fenerbahçe'nin Fernandao'yu kadrosunda düşünmemesi ve Kravets'in 6 ay sözleşmesinin kalmış olması transferler için Bursaspor'a avantaj sağlarken iki oyuncunun da yüksek maaşında indirime gitmemesi hesapları değiştirdi.

TAKAS FORMÜLÜ

Kulübe yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bursaspor son olarak Osmanlıspor forması giyen ve başarılı bir performans sergileyen Aminu Umar ile ilgilenmeye başladı. Lig'de bu sezon kötü günler geçiren Başkent ekibinin istediği yüksek bonservis bedelinin yerine, Deniz Yılmaz ve bir miktar para ile transferi bitirmek isteyen Yeşil Beyazlı yönetimin hem Osmanlıspor'u hem de Deniz'i ikna turlarına başladığı öne sürüldü.

FORVET OYNAYABİLİYOR

Osmanlıspor teknik direktörü İrfan Buz şu an gündemlerinde Deniz Yılmaz'ın olmadığını açıklasa da yönetimler arasında pazarlıklar sürüyor. Güncel Piyasa değeri 4 milyon avro olan 22 yaşındaki sağ açık tıpkı Jires Kembo ve Deniz Yılmaz gibi forvet pozisyonunda da oynayabiliyor. Nijeryalının 2020'ye kadar Osmanlıspor'la sözleşmesi olmasına karşın takımın küme düşmesi halinde serbest kalacak.

BU SEZON 17 MAÇ

2015 yılında bedelsiz olarak Osmanlıspor'a gelen Aminu Umar Bu sezon başkant ekibiyle 15'i lig 17 resme maça çıktı. Bu maçlarda 3 gol atıp 2 asist yapan Nijeryalı bin 196 dakika sahada kaldı.  22 yaşındaki oyuncu geçen sezon ise Osmanlıspor formasıyla adeta yıldızlaşmıştı. Takımıyla 3 kulvarda 39 maça çıkan Umar 9 gol 5 Asistlik performans sergiledi.

GOL KRALLIĞI VAR

25 Mart 2016 yılında Nijerya'nın Mısır ile oynadığı Afrika Uluslar Kupası eleme maçında ilk kez a milli formayı giyen Aminu Umar, toplamda da 4 kez Nijerya Milli takımıyla sahaya çıktı. 22 yaşındaki oyuncu 2012/13 sezonunda düzenlenen U20 Afrika uluslar şampiyonasında da Nijerya formasıyla gol kralı olmuştu.

RİZESPOR TEKLİF HAZIRLIYOR

Takviye çalışmaları sürerken gönderileceği açıklanan oyuncular ile ilgili Timsah'ın kapısı da çalınmaya başladı. İlk girişim Hamza Hamzaoğlu döneminde takıma dahil olan Merter Yüce ve İsmail Konuk için yapıldı. Edinilen bilgiye göre geçen sezon son maçta TFF 1. Lig'in yolunu tutan ve bu yıl yeniden Süper olma mücadelesi veren Çaykur Rizespor 2 oyuncu için Bursaspor'la masaya oturmaya hazırlanıyor. Öte yandan 5 yabancısıyla yolları ayıracak Kardemir Karabükspor'un da Deniz ile ilgilendiği konuşuluyor.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.