Hava Durumu

Bursaspor'dan 'eldekilerle bu kadar' galibiyeti

Devre arasındaki ilk hazırlık maçında Altınordu ile karşılaşan Bursaspor, bir çok eksik oyuncuya rağmen sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2018 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2018 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'dan 'eldekilerle bu kadar' galibiyeti

Ali ŞAHİN

Süper Lig'in ilkyarısını 25 puanla 9. Sırada tamamlayan ve devre arası kampı için Antalya Belek'e giden Bursaspor akşam saatlerinde ilk hazırlık maçına çıktı. Yeşil Beyazlılar kamp yaptığı otelin tesislerinde TFF 1. Lig ekibi Altınordu ile karşılaşırken Fransız çalıştırıcı Paul le Guen karşılaşmada bütün oyuncularına şans verdi. Mücadeleye iki takımda istekli başlarken ilk ataklar sonuç vermedi.

TİMSAH HIZLI BAŞLADI

5. dakikada Agu orta sahada kaptığı topla sol kanattan önce dip çizgiye inerken ardından ceza sahasına yöneldi. Nijeryalı, kaleciyi karşısına aldığı anda penaltı noktasındaki Stancu'yu gördü. Rumen oyuncu Agu'nun ikramını geri çevirmedi ve düzgün bir vuruşla Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. Golden 3 dakika sonra Sinan Bakış topu ceza sahası önüne taşırken sağındaki Stancu'yu gördü. Rumen futbolcu ise en sağdan sindiren Delarge'a pasını aktarınken tecrübeli oyuncunun ortasını savunma uzaklaştırdı. 

ERDOĞAN EŞİTLEDİ

9. dakika geçilirken Altınordu kanatları etkili kullanmaya başladı. Bu dakikada gelişen İzmir ekibinin atağında sol kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde topla buluşan Barış meşin yuvarlağı yan ağlara attı. 16. Dakikada bu kez sağdan gelen Altınordu'da Barış'ın ortasına boş pozisyonda vuran Erdoğan çerçeveyi tutturamadı. 19'da Harun karşı karşıya pozisyonda İzmir ekibine gol şansı vermezken 21'de skora denge geldi. Bu dakikada sağdan yapılan ortaya ceza sahası içinde iyi vuran Erdoğan Yeşilyurt skoru 1-1 yaptı.

SAVUNMADA BÜYÜK HATA

Mücadelenin 23. dakikasında Bursaspor hızlı çıkarken Stancu'nun pasında hareketlenen Delarge'ın şutu auta gitti. Dakikalar 39'u gösterirken Altınordu savunmasından büyük bir hata geldi. Bu dakikada soldan gelişen Bursaspor atağında topu kapan Altınordu savunması kalecisine dönmek isterken arya giren Stancu boş pozisyondaki Yusuf Erdoğan'ı gördü. Altı pas içinde topa gelişine vuran Yusuf Bursaspor'u tekrar öne geçirdi. (2-1) 41'de Badu'nun bomboş pozisyondaki kafa vuruşu dışarı çıkarken Timsah soyunma odasına 2-1 üstün girdi. 

3 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Karşılaşmada 2. yarı daha düşük tempoda başlarken Bursaspor oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. 60. dakika tamamlanırken iki takım da ikinci yarıda net bir pozisyon yakalayamadı. 63. dakikada Kubilay, onur ve Furkan oyuna dahil olurken Stancu, Yusuf ve Agu kenara geldi. 65'te Kubilay rakip yarı sahanın ortasında aldığı topla ceza sahasına girerken vuruşunu kaleci iki hamlede kontrol etti. 69. dakikada sol kanattan etkili gelen Altınordu'da Barış'ın ceza sahası içinden sert şutu Harun'un yüzene çarparak kornere çıktı.

KULBİLAY ATTI

U21 takımından Antalya kampına katılan tek isim olan Burak Kapacak 73. dakikada Barış yardımcının yerine oyuna girdi. 74'te sağ kanatta organize olan Altınordu'da Erdoğan Yeşilyurt uzak mesafeden yaptığı sert vuruşla kaleci Harun'u avladı ve skora denge getirdi. (2-2) 78'de hızlı gelen Altınordu'da Caner'in sağ kanattan yaptığı ortaya arka direte vuran Erdoğan topu dışarı attı. 82. Dakikada Delarge etkili gelirken kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda savunmanın müdahalesiyle yaşanan karambolde boşa çıkan topu önünde bulan Kubilay boş kaleye yuvarlayarak takımını öne geçirdi. (3-2)

KALECİ BAŞARILI

86. dakikada organize gelen Bursaspor'da Ceza sahası önünde topla Buluşan Furkan sol kanatteki Sinan'ı gördü. Genç oyuncu topu düzeltip şutunu çekerken kaleci berke gol izni vermedi. Pozisyonun devamındaki kornerde ise Faty'nin vuruşu direk dibinden dışarı çıktı. 89'da Delarge'ın ortasını savunma uzaklaştırırken kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Bursaspor sahadan 3-2 galip ayrıldı. Öte yandan karşılaşmayı Bursaspor Başkanı Ali Ay'da takip etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.