Hava Durumu

Bursaspor, deplasmanda Beşiktaş'a mağlup oldu

Ligin 3. haftasında Beşiktaş'a konuk olan Bursaspor Tosic ve Atiba'yı durduramayınca sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Timsah'ın tek golü ise yeni transfer Delarge'dan geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2017 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2017 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, deplasmanda Beşiktaş'a mağlup oldu

Süper Lig'in 3. haftasında sürpriz yapmak isteyen Bursaspor son 2 yılın şampiyonu Beşiktaş'a konuk oldu. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleye Yeşil Beyazlılar Harun, Barış, Ekong, Titi, Aziz, Agu, Badu, Batalla, Deniz, Delarge ve Stancu 11'i ile başlarken, Şenol Güneş yeni transferlere ilk 11'de şans vermezken Fabri, Adriano, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Bebel ve Cenk'i sahaya sürdü.

PEPE ARAYA GİRDİ

Mücadele düşük tempoda başlarken oyun ilk dakikalarda orta sahaya sıkıştı. 5. dakikada Bursaspor'un atağında Beşiktaş kalesinde büyük tehlike yaşandı. Ceza sahası içinde topla buluşan Delarge'a Pepe son anda müdahale etti. 13. dakikada Caner'in sol kanattan ortasında Harun topu yumruklayarak tehlikeyi uzaklaştırdı. 16. dakikada Quaresma'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruş ise savunmadan döndü.

GOLLER PEŞ PEŞE

Mücadeledeki tempo dakikar geçtikçe artarken goller de peş peşe geldi.  18. dakikada Beşiktaş köşe vuruşu kazandı. Quaresma'nın kullandığı kornerde Atiba'nın kafasıyla arkaya sektirdiği topla direk dibinde topla buluşan Tosic, hata yapmadı ve takımını 1-0 öne geçirdi.  23. dakikada ise bu kez Bursaspor sevindi. Beşiktaş'ın atağa kalktığı esnada topu kapan Bursaspor, Stancu ile ceza sahasına girdi. Rumen oyuncu boş pozisyondaki Delarge'ı gördü. Timsah'ın yeni transferi topu boş kaleye göndererek skora dengeyi getirdi.

HARUN KURTARDI

Gollerin ardından oyundoa tempo iyice arttı. İki kalede de peş peşe pozisyonlar yaşanırken 25. dakikada Cenk Tosun'un vuruşu üst direğe takıldı. 27. dakikada ise Adriano'nun ortasında Caner'in ceza sahası içinden kafa vuruşunda top kaleci Harun'da kaldı. Dakikalar 40'ı gösterirken Ryan Babel kaleyi yoklasa da Harun'da gol izni vermedi. Kalan bölümde başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

CENK KAÇIRDI

Mücadelenin 2. Yarısına daha istekli başlayan taraf Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlılar ilk 50. dakika geçilirken oyundaki dengeyi de yakalamaya başladı. Devrenin ilk önemli pozisyonu ise 58. Dakikada gelişti. Bu dakikada Tosic ceza sahasındaki Cenk'i gördü. Cenk topu göğsünde düzeltip karşı karşıya pozisyonda vursa da açıyı iyi daraltan Harun rakibine gol izni vermedi.

ATİBA TAKİP ETTİ

Beşiktaş özellikle 60. dakikadan sonra baskısını artırdı ve 64. dakikada da skorda birkez daha öne geçti. Siyah Beyazlılar'ın yıldızı Quaresma yine köşe gönderinden ortaladı. Topla buluşan Pepe'nin kafasını direk dibinden Harun çıkarsa da pozisyonu takip eden Atiba takımını bir kez daha öne geçirmeyi başardı. (2-1)

SKOR DEĞİŞMEDİ

Skorda üstünlüğün el değiştirmesiyle Bursaspor'da oyundan düşmeye başladı. Karşılaşmanın 69. dakikasında Talisca ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci Harun topa sahip oldu. Kalan bölümde Bişiktaş'tan Adriano sakatlanırken yerine Back oyuna dahil oldu. Bu bölümde Bursaspor'un yeni transferi Ekoko da ilk kez Yeşil Beyazlı formayla sahaya çıkmasına karşın  skoru değiştirmeyi başaramadı ve mücadele Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.