Hava Durumu

Bursaspor deplasmanda yıkıldı!

Süper Lig'in 27. Haftasında Alanyaspor'a konuk olan Bursaspor sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2019 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2019 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor deplasmanda yıkıldı!

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'e milli maçlar ve yeril seçimler nedeniyle verilen aranın ardından heyecan tekrar başladı. Trabzonspor'un Antalyaspor'u 4-1 yenmesiyle başlayan 27. Haftada Bursaspor ise Aytemiz Alanyaspor'a konuk oldu. Sakho ve Shehu'dan yoksun Akdeniz deplasmanına giden Yeşil Beyazlılar maça Muhammed, Umut Meraş, Chedjou, Ertuğrul Ersoy, Burak Kapacak, Badji, Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan, Tunay Torun, Saivet ve Umut Nayir 11'i ile başladı.

ALANYA HIZLI BAŞLADI

Maça, ev sahibi Alanyaspor etkili başladı. 2. Dakikada Alanyaspor'un önde kaptığı topta Ozan Tufan sağ kanada pasını bıraktı. Sağ kanattan yapılan ortayı ceza sahasında Burak karşılayarak pozisyonu uzaklaştırdı. 10. Dakika oynanırken ev sahibi ekipte sakatlanan Cenk Ahmet, yerini Baiano'ya bıraktı. 1 dakika sonra ise Turuncu Yeşilliler etkili geldi. Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan N'Sakala, penaltı noktasına pasını gönderdi ancak hiçbir takım arkadaşı topa dokunamadı. Pozisyonun devamında Sural'ın ön direği yaptığı sert ortayı Chedjou kornere çelmeyi başardı.

MELER 'DEVAM' DEDİ

Bursaspor ilk etkili atağını 15. Dakikada gerçekleştirdi. Tunay'ın sert pasını iyi kontrol eden Aytaç, topu sağa çekerek önünü boşalttı ancak şutu kaleci Haydar'ın kucağında kaldı. 2 dakika sonra Ozan Tufan'ın pasıyla ceza sahasına sarkan Efecan'a karşı karşıya pozisyonda, kaleci Muhammed gol izni vermedi.  19. Dakika Yusuf Erdoğan ceza sahasına girerken Wellinton'un müdahalesiyle yerde kaldı. Yeşil Beyazlı futbolcular pozisyonda penaltı beklerken hakem Halil Umut Meler karşılaşmayı devam ettirdi.

BADJİ'DEN BÜYÜK HATA

26. dakikada Badji'nin büyük hatasında Ozan Tufan araya girdi ve uygun durumdaki arkadaşı Cisse'yi gördü. Golcü futbolcu ise karşı karşıya pozisyonda topu az farkla auta attı. 28'de ise Bursaspor hızlı geldi ancak ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Yusuf açısını kaybedince Alanya savunması yerleşti. 32'de Haydar Yusuf'un sert ortasını son anda kurtardı. Maçın 39. dakikasında Bursaspor''un genç oyuncusu Umut Meraş sakatlanarak yerini Latovlevici'ye bıraktı. Kalan sürede Alanyaspor Efecan'la bir pozisyondan yararlanamazken ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

CHEDJOU ENGELLEDİ

Maçın ikinci yarısına Bursaspor etkili başladı. Tunay'ın sert şutunu kaleci Haydar çeldi. Bir pozisyon sonra ceza sahası önünde topla buluşan Lima, boş kaleye şutunu göndermek istedi ama kaleci Haydar müthiş bir refleksle topun sahibi oldu. Alanyaspor 50'de Efecan'la bir kez daha etkili gelse de çerçeveyi bulamadı. Bu pozisyondan 6 dakika sonra da Biao'dan önce topa dokunan Chedjou önemli bir pozisyonu engelledi.

DİREK KURTARDI

Maçın 62. Dakikasında Bursaspor yine etkili geldi. Yeşil Beyazlılar'ın ceza sahası sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta Aytaç topa ayağını uzatmak istedi ancak dokunamadı. 65'te ise Alanya etkili geldi. Papiss Cisse, ceza sahasının önünde şut şansı yakaladı. Kaleyi karşısına alan Cisse topu ayağından çıkardı ancak Latovlevici son anda yaptığı müdahaleyle bariz gol şansının önüne geçti. 69'da Ozan Tufan'ın vuruşu üst direkten geri dönerken 70'te de Kaleci Muhammed uygun durumdaki Cisse'ye gol izni vermedi.

CİSSE'Yİ TUTAMADIK

Bursaspor savunmasına karşı üst üste ataklar geliştiren Alanyaspor aradığı golü 72'de buldu. Savunmadan topu orta sahaya kadar taşıyan Cisse, Djalma'yı gördü. Tecrübeli oyuncunun ortasında topu son olarak önünde Cisse, düzgün bir vuruşla Alanyaspor'u 1-0 öne geçirdi. 88'de Bursaspor beraberliğe çok yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortaya Ertuğrul vurdu. Savunmanın müdahalesiyle direğe çarpan topu Tunay'ın önünde kalsa da tecrübeli oyuncu iyi bir vuruş yapamadı. Kalan sürede başka gol olmayınca Bursaspor karşılaşmadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

BAŞKAN TRİBÜNDE

Maça ilk 11'de başlayan Tunay Torun 6 haftalık uzun bir sakatlığın ardından formasına kavuştu. Umut Nayir ise 5 maç aradan sonra yeniden ilk 11'de sahaya çıktı. Karşılaşmayı bin dolayında Bursasporlu izlerken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da deplasman tribününde taraftarla birlikte maçı takip etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.