Hava Durumu

Bursaspor eski başkanı Remzi Cinoğlu: Takımın mali tablosu düşünülenden daha da kötü

Ali Ay ve yönetimi Bursaspor'u sadece kümeye düşürmekle kalmadı, takımın geleceğini de karattı. Bursaspor'un eski Başkanlarından Remzi Cinoğlu, "Vergilerle birlikte borç 705 milyon TL. Rakamı duyunca insanın uykuları kaçıyor. Doğru hareket etmezsek amatör kümeye kadar gideriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor eski başkanı Remzi Cinoğlu: Takımın mali tablosu düşünülenden daha da kötü

-Engin AKSÖZ-

Çok bilinen bir özdeyiş vardır, 'seli gitti, kumu kaldı' diye...

Bu betimlemenin takla attırılarak Bursaspor'a 'Ali Ay gitti, borçları kaldı' şeklinde uyarlanması cuk oturacağı gibi, asla abartı da sayılmaz...

Görev yaptığı 3 yıl içinde kulübe ekonomik anlamda dip yaptıran mevcut yönetim, sportif başarının yanına bile yaklaşamazken, koltuğu devralacak yönetime de dudak uçuklatan borç stoğu bırakmaya hazırlanıyor.

Hem de öyle böyle rakam değil, gelecek olana Allah kolaylık versin...

15-23 Haziran tarihleri arasında yapılacak olağanüstü kongrede bilinen tek gerçek; kulüp tarihine adını 'en başarısız ve renksiz başkanı' olarak şimdiden yazdıran Ali Ay'ın bir daha aday olmak istemeyeceğidir!..

Önceden adaylığını koyacağını açıklayanlarla, mali bilançoyu görmek isteyenler ise şimdilik beklemede ve muhtemelen yarınki divanda ortaya dökülmesi beklenen akçeli konuların ne boyutta olduğunu anlamak istiyorlar.

Timur Noyan'ın erken başkanlık hamlesine karşılık, kulislerde adı geçen Remzi Cinoğlu ile Hüseyin Akdemir ise henüz tavırlarını netleştirmiş değiller.

Biz de ilk önce, kulübün eski futbol şube sorumlusu ve başkanlarından deneyimli yönetici Remzi Cinoğlu'nun kapısını çalarak, nabız yokladık.

Cinoğlu uzunca bir süredir birlikte çalışmalar yürüttüğü ekibiyle yönetime hazırlık yaptıklarını, aday olma noktasında ise ekonomik koşulların belirleyeceği olacağına vurgu yaptı.

Cinoğlu kulübün borç yükünün beklenenin de üzerinde olduğunun altını çizerek çok çarpıcı saptamalarda bulundu.

İşte satır başlıklarıyla Cinoğlu'nun Yeni Dönem'e yaptığı açıklamalar...

' Bu kulübün önceden de uzun yıllar içinde bulunmuş bir yönetici ve başkan olarak söyleyeceğim en önemli şey; mali bilançonun tahminlerin de üzerinde ağır ve içinden çıkılamayacak kadar çetrefilli oluşudur. Bursaspor an itibariyle şahısların parasıyla çevrilecek bir yönetim modelini asla kaldıramaz, böyle bir şeye kalkışmak ta intihar etmek gibi bir şey olur.'

'Bursaspor'un bir söylentiye göre borcu 550 milyon, bir söylentiye göre ise vergilerle birlikte 705 milyondur. İnanılmaz bir rakam. İnsanın duyunca uykuları bile kaçabilir.

Yönetime kim gelirse gelsin Özlüce'ye ilk adımını attığında çantasında 250-300 milyon lira arası nakit parası olması gerekiyor. Yoksa işin içinden çıkılamaz. Transfer tahtası zaten kapalı. Üstüne en geç 3 Haziran'a kadar UEFA'ya 7,5 milyon euro yatırılmazsa transfer yasağıyla birlikte, puan silme cezası kapımızda.'

'Bursaspor Süper Lig'de oynamaya devam edebilseydi, naklen yayın geliri, iddaa payı, performans primleri olmak üzere yılda 90 milyon lira garanti parayı oturduğu yerden cebine atacaktı. 1. Lig'e düşülünce bu gelir, bütün aktifleriyle 14 milyon lirayı geçmiyor... Arada 75 milyon lira gibi Bursaspor için çok önemli sayılacak bir gelir kaybı söz konusu. Ali Ay'ın da 140 milyon lira civarında olduğunu duyurduğu alacaklarına temlik koydurması halinde durum daha da vahimleşecek. Şimdi yeni ligdeki mevcut gelirlerle bu çark nasıl dönebilir, inanın hesabını kitabını iyi bilen ihracatçı bir sanayici olarak şu saate kadar işin içinden çıkabilmiş değilim.'

'Kulübün başına futbolu bilmeyen birileri gelirce; açık söylüyorum Hasbi ağa gibi olunur. ( Salyangoz kralı Hasbi Menteşoğlu Tanju Çolaklı Samsunspor yıllarında hesapsız kitapsız harcamalarıyla isim yapmış, başkanlığı bırakınca da kulüp ekonomik çıkmaza girip, küme düşmüştü).

Bursaspor statü olarak 1. Lig'e düşmüş olsa da; ekonomik anlamda amatörden de öte bir yerde. '

'Hislerimizle hareket edecek olursak kulüp, Kocaeli, Mersin, Gaziantep örneğinde görüleceği üzere amatör kümeye kadar gider.. O yüzden olağanüstü kongrede çok aday yerine, herkesin kabullenebileceği ortak bir isim etrafında kenetlenmeliyiz.'

'Benim adaylığıma gelince. Uzunca bir süredir birlikte olduğum arkadaşlarımla bu işin çalışmalarını yürütürken, kentin önemli isim ve kurumlarıyla da görüş alışverişinde bulunuyoruz.  Ekonomik tablonun çevrilebilir hale getirilebilmesi adaylığım için çok önemli. Yoksa olmayacak duaya amin diyerek taraftarla delegeleri kandıramam. O kadar uğraşıp, kafa patlatsak da; açık konuşmak gerekirse pek umut ışığı göremiyorum. Bursaspor bu kentin ortak değeri ve başka da bir Bursaspor yok. Birlikte olur, kol kola girersek bu kulüp düzlüğe çıkar. Yoksa bugünler en iyi günlerimiz olur.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.