Hava Durumu

Bursaspor evinde Gençlerbirliği ile karşılaşacak

Spor Toto Süper Lig'in son iki haftasında oynadığı futbol ve aldığı mağlubiyetlerle eleştirilerin hedefi olan Bursaspor, bugün sahasında ağırlayacağı Gençlerbirliği'ni yenip kendini taraftarına affettirmek istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2017 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2017 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor evinde Gençlerbirliği ile karşılaşacak

Sercan DİYAROĞLU

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu Timsah Arena'da ağırlayacağı Gençlerbirliği'ni yenip devre arasına moralli girmeye çalışacak.

Bursaspor-Gençlerbirliği maçı saat kaçta, hangi kanalda?

TFF Resmi Sitesi'nden yapılan açıklamada; maçta, İstanbul Bölgesi hakemlerinden Hüseyin Göçek'in düdük çalacağı duyurulurken, yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Erdem Bayık yapacak. 23 Aralık Cumartesi günü, saat 14.00'te başlayacak zrlu mücadele beIN SPORTS 1'den naklen yayınlanacak.

AGU HAZIR BADU NET DEĞİL

Trabzonspor karşılaşması öncesi yaptığı denemelerde ağrı hisseden ve maça çıkamayan Emmanuel Badu'nun durumunun yine maç saati netlik kazanacağı öğrenilirken, yaşadığı sakatlık sebebiyle 6 haftadır takımını yalnız bırakan Mikel Agu, Teknik Direktör Paul Le Guen'in görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek. Badu en son 15. Haftadaki Fenerbahçe maçında 67 dakika süre alırken forma giydiği 13 maçta takımına 1 gol 1 asistlik katkı verdi. Ligde en son 11. haftada Kasımpaşa deplasmanında forma giyen ve uzun süre takımından uzak kalan Agu ise oynayabilecek duruma geldi. Nijeryalı oyuncu görev verilmesi halinde, Jorquera'nın yokluğunda, takımının orta alandaki en büyük kozu olacak. Agu, bugüne kadar ligde oynadığı 11 karşılaşmada takımına 2 gol 2 asistlik katkı yaptı.

TAKIMIN İNCİSİ DÖNÜYOR

Geçen maç sarı kart cezalısı olduğu için oynayamayan Aziz Behich de bu karşılaşmada takımdaki yerini alabilecek. Genç sol bek bu seneki performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken takımının 5 golle ligdeki en golcü futbolcusu unvanını da elinde bulunduruyor. Skor dağılımı dengeli olan yeşil- beyazlılarda Aziz'i; 4'er golle Batalla, Delarge, Stancu takip ediyor.

EVİNDE TİMSAH!

İki takım Süper Lig'de bugüne kadar 68 kez karşı karşıya gelirken, bu maçların 26'sında Bursaspor, 21'inde ise Gençlerbirliği galip geldi. İki takım arasında oynanan maçların 21'inde ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Son 7 müsabakada Gençlerbirliği'nin 4, Bursaspor'un 3 galibiyeti bulunurken yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı maçlarda ise rakibine şans tanımıyor. Timsah evinde oynadığı son 7 maçta kırmızı-siyahlılara sadece 1 kez yenilirken bu maçlardan 4 galibiyet 2 beraberlik aldı.

DRAMATİK BİTMİŞTİ

İki takım arasında oynanan son maçı Gençlerbirliği 2-1 kazanmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'ndaki müsabakaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 16. Dakikada Cristobal Jorquera'nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatmıştı. İkinci yarı maçın kontrolünü kaybeden yeşil beyazlı ekip, 72. dakikada Tokelo Rantie ve 90+3'te Kamal Issah'ın golüne engel olamayarak maçtan mağlup ayrılmıştı.

ESKİLER YİNE CAN SIKTI

Geçen sene son oynanan Gençlerbirliği maçında takımının tek golüne imza atan Cristobal Jorquera ise Kırmızı-Siyahlılar karşısında takımını yalnız bırakacak. 29 yaşındaki Şilili orta saha oyuncusu fıtık problemi dolayısıyla maça çıkamayacak. Yeşil-Beyazlı takımda, yakaladığı istikrarlı grafikle dikkat çeken genç stoper Ertuğrul Ersoy ise sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Son oynanan Trabzonspor maçında görev alamayan Jires Kembo ise devam eden adale sakatlığı dolayısıyla bu maçta da oynayamayacak.

RAKİP DE TAM DEĞİL

Başkent ekibinde kart cezalısı Jailton ile tedavilerine devam edilen Serdar Özkan, Luccas Claro, Dialo ve Halil İbrahim Pehlivan zorlu karşılaşmada forma giyemeyecek. Küme düşme hattında bulunan Kırmızı-Siyahlı ekip son 3 maçta mağlup olmazken bu maçlarda 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan aldı. Alt sıralardan kurtulmak için puan arayan Kırmızı-Siyahlılarda; Ümit Özat geçtiğimiz günlerde, "Ligde kalmayı başarı saymam" şeklinde dikkat çekici bir açıklama yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.