Hava Durumu

Bursaspor evinde yıkıldı! Başkan Ay'a istifa çağrısı...

Süper Lig'in 2. Haftasında Çaykur Rizespor'u ağırlayan Bursaspor karşılaşmayı 2-0 kaybetti ve düşme hattına geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor evinde yıkıldı! Başkan Ay'a istifa çağrısı...

-Ali ŞAHİN-

Süper Lig'de 7 maçtır kazanamayan Bursaspor 22. haftada 2. yarının en flaş ekibi Çaykur Rizaspor'u konuk etti. Alt sıraları yakından ilgilendiren maça Bursaspor Aytaç, Tunay, Sakho ve Kubilay'dan yoksun çıktı.  Mücadelenin başlama düdüğü ile birlikte, rakip yarı alana iyi yerleşen Çaykur Rizespor olurken Bursaspor ilk önemli atağını 6. Dakikada geliştirdi. Bu dakikada Lima'nın sağ kanattan yaptığı ortaya hiçbir takım arkadaşı vuramadı.

RİZE KONTRADAN

Karşılaşmanın 11. Dakikasında Bursaspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Bu pozisyonda 7 oyuncuyla rakip ceza sahasına gelen Bursaspor'da Saivet-Yusuf anlaşamayınca Çaykur Rizespor kontratağa kalktı. 2'ye 1 pozisyonda rakip yarı sahaya geçen Karadeniz ekibinde Boldrin ceza sahasına kadar geldikten sonra Aatıf Chahechouhe'yu gördü. Faslı oyuncu da karşı karşıya pozisyonda hata yapmadı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 18. dakikada Rizespor bir kez daha etkili gelirken ceza sahası önünden Aatıf'ın vuruşunu kaleci Muhammed çeldi.

2 DEĞİŞİKLİK

Maçın 25. dakikasında sağ kanattan yapılan ortaya Rizespor savunması ters bir vuruş yaparken top az farkla kornere gitti. 26'da Bursaspor bir kez daha etkili gelirken sol kanattan ceza sahasına yaklaşan Yusuf'un ortasına uygun durumdaki takım arkadaşları vuramadı. 30. Dakikada Ramazan'ın yerine Abdullahi Shehu oyuna dahil olurken Bursaspor rakip yarı alanda da baskısını artırdı. 35'te ise üst üste birkaç top kaybı yapan ve taraftardan tepki gören Yusuf Erdoğan'ın yerine Burak kapacak oyuna dahil oldu.

SERTLİK ARTTI

Mücadelenin 37. dakikasında sağ kanattan Barış'ın yaptığı ortaya Umut Nayir kafayla vururken top kalecide kaldı.  İlk yarının son 5 dakikasında oyun temposu yükselirken Bursaspor daha organize hücum etmeye başladı. Faullerin de arttığı son bölümde iki takım da önemli pozisyonlar bulsa da başarılı olamadı ve ilk yarı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.

10 DAKİKADA 3 KORNER

Maçın ikinci yarısına bambaşka bir motivasyonla çıkan Bursaspor rakip kalede etkili olmaya başladı. Baskısını da iyice artıran ve Rizespor'u hataya zorlayan ev sahibi 10 dakika içerisinde 3 defa korner kazandı. 59'ta Çaykur Rizespor etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Umar dip çizgiden ortalarken kaleci Muhammed rakibinden önce topa dokundu. Pozisyonun devamında rakip ceza sahasındaki karambolde ise top Rizesporlular'da kaldı.

AZUBUİKE TAKIMINI RAHATLATTI

70'te Shehu'nun top kaybı Çaykur Rizespor atağına dönüştü. Sağ kanattan iyi kaçan Umar Aminu ceza sahasına girdiği anda şut çekmek yerine pas atmayı tercih edince araya Bursaspor savunması girdi. 71'de gelişen Bursaspor atağında ise Lima'nın şutunu kaleci Gökhan güçlükle çeldi. 78'de ise Bursaspor'u yıkan gol geldi. Ceza sahası ön çizgisinden Vedat Muriq'in şutunu Muhammed çelerken ceza sahası içinde bomboş pozisyonda topla buluşan Azubuike düzgün bir vuruşla durumu 2-0'a geldi.

'YÖNETİM İSTİFA'

2. golün ardından tribünler yönetimi istifaya davet etmeye başladı. 80'de Umut Nayir yerini Latovlevici'ye bıraktı. Maçın son bölümünde tribünlerden 'Yönetim İstifa' tezahüratı yükselmeye başladı. Farkın açılmasının ardından Bursaspor'lu oyuncularda moral düşüklüğü de gözlemlenirken Çaykur Rizespor üst üste pozisyonlar buldu. Kalan sürede de başka gol çıkmadı ve Bursaspor karşılaşmayı 2-0'lık yenilgiyle tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.