Hava Durumu

Bursaspor, Finalspor'a konuk oluyor!

Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluk kovalayan Bursaspor basketbol bir diğer Bursa ekibi Finalspor'a konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2019 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2019 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Finalspor'a konuk oluyor!

-Ali ŞAHİN-

Türkiye Basketbol Ligi'nde 20. Hafta maçları oynanırken bugün 2 Bursa ekibi Atatürk Spor Salonu'nda kozlarını paylaşacak. Saat 14:30'da play-off sıralamasına girmeye çalışan Finalspor şampiyonluğun en güçlü adayı Bursaspor Basketbol'u konuk edecek. Karşılaşmayı Sami Özel, Tolga Edis ve Alican Alıcı hakem üçlüsü yönetecek.

TİMSAH LİDER

Ligin 19 maçlık bölümünde 7 kez kazanan Finalspor 12. basamakta yer alırken özellikle ikinci yarıda yakaladığı galibiyet serisiyle adından söz ettirmişti. Lige umduğu gibi başlayamasa da Karesi galibiyetinin ardından vites yükselten Yeşil Beyazlılar ise Petkim deplasmanında yol kazasına uğrasa da aynı hafta rakipleri de kaybedince zarar görmedi. Geçen hafta sahasında Akhisar'ı da deviren Bursaspor 2 galibiyet farkla liderliğini sürdürüyor.

İSTATİSTİKLER KAFA KAFAYA

Karşılaşma öncesi iki takımın istatistiklerine bakınca iki taraf arasında büyük farklar bulunmuyor. Yeşil Beyazlılar maç başına 81,74 sayı atarken Finalspor'da bu rakam 78,53'te kaldı. Ev sahibi ekip maç başına 37,95 ribaund alırken Bursaspor 36,11 depa potadan dönen topa sahip oldu. 20 maçta Bursaspor 19,58 Asist, 9,63 top kaybı ve 5,95 top çalma istatistikleri yakalarken Finalspor'da bu rakamlar 18,11, 14,84 ve 7,53 olarak gerçekleşti.

FİNAL'İ DUNN SIRTLIYOR

19 maç sonunda Finalspor'un en skorer ismi  23,95 sayı ortalamasıyla oynayan Dunn olurken Maç başına 11 ribaund olan Freeman da özellikle 2 sayılık atışlardaki başarısıyla dikkat çekti. Bu iki oyuncu aynı zamanda takımın en çok top çalan ve blok yapan İsimleri. Rakibine göre çok ciddi bir kadro derinliği olan Bursaspor'da ise en etkili ismi 15,47 sayı ve 8,37 ribaund ortalamasıyla Dejan Borovnjak. Bursaspor'un en çok top çalan oyuncusu ise Recep Doğrusöz.

İLK MAÇ BURSASPOR'UN

Bursaspor bu sezon sadece 3 defa kaybederken bunların 2'sini deplasmanda aldı. Finalspor ise kazandığı 7 maçın 6'sını ev sahibi unvanı taşıdığı mücadelelerde elde etti. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı ise Bursaspor 85-79'luk skorla kazanmıştı. İki takım sezon öncesi düzenlenen Federeson Kupası'nda da birbirine rakip olurken o maçta da gülen taraf yeşil Beyazlılar olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.