Hava Durumu

Bursaspor, Galatasaray'a mağlup oldu

Süper Ligin 6. Haftasında Galatasaray'ı konuk eden Timsah Delarge'ın golüyle öne geçtiği maçta Feghouli ve tolga Ciğerci'nin gollerine engel olamadı ve sahadan 2-1'lık yenilgiyle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Galatasaray'a mağlup oldu

 

Ali ŞAHİN

 

Süper Lig'in üst üste 2 maçtır kazanan Bursaspor 6. haftada yenilgisiz Galatasaray'ı konuk etti. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda tribünlerin tıklım tıklım dolduğu mücadelede Paul Le Guen ideal kadrosunda değişiklik yapmadı ve Harun, Barış, Titi, Ekong, Aziz, Agu, Badu, Kembo, Batalla, Delarge, Stancu on birini sahaya sürdü.

BASKILI BAŞLADI

Karşılaşmaya Bursaspor rakip yarı sahada baskı yaparak başlarken ilk önemli atağı da Yeşil Beyazlılar gerçekleştirdi. Rakibi top kaybına zorlayan Bursaspor 5. Dakikada sol kanattan hızlı gelirken yapılan ortaya ceza sahası ininde boş pozisyondaki Stancu vuramadı. Dönen topu ise savunma uzaklaştırdı. İlk 10 dakikalık bölümde bir çok kez rakibine hata yaptıran Timsah kazandığı toplarla etkili olmaya çalışsa da ilk bölümde kaleye gidemedi.

HARUN KURTARDI

Mücadelenin 11. Dakikasında Galatasaray Belhanda ile sağ kanattan etkili geldi. Faslı oyuncunun iki rakibini geçtikten sonra yaptığı şut savunmadan sekerek kaleye doğru yuvarlanmaya başladı. Pozisyonda boşa çıkan Harun topu son anda çizgi üzerinde yakaladı. Pozisyondan 1 dakika sonra bu kez Gomis kafayla kaleyi yoklasa da Harun rakibine gol izni vermedi.

DELARGE ATTI

Galatasaray oyunda dengeyi kurarken Bursaspor  15. dakikada kontratağa çıktı. Sol kanatta topla buluşan Jires Kembo önce iki rakibinden sıyrıldı ve driplingle ceza sahasına yöneldi. Demokratik Kongolu oyuncunun yerden ortasına Stancu yetişemedi ve Mariano'ya çarpan top Delarge'ın önünde kaldı. Kongolu uygun durumda hata yapmadı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

KEMBO KAÇIRDI

23. dakikada Bursaspor birkez daha hızlı çıktı. Sağ kanattan Badu'nun yaptığı orta ile Ceza sahası içinde topla buluşan Stancu'nun  şutunu Muslera kurtardı. Timsah 28. dakikada bu kaz sol kanattan Jires Kembo'yu kaçırdı. Tecrübeli oyuncu sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda tereddütte düşünce savunma araya girdi ve pozisyonu uzaklaştırdı. 34. dakikada Galatasaray atağında Tolga'nın kafasını Harun çelerken kalan dakikalar başka gol getirmedi ve Bursaspor soyunma odasına 1-0 önde girdi.

TOP ÇİZGİDE KALDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Sarı Kırmızılılar Bursaspor üzerinde baskı kurmaya çalışırkan 47. Dakikada Badu'nun şutunu Muslera kurtardı. 56. dakikada ise Batalla ile kontratağa kalkan Bursaspor'da Arjantinli'nin pasında Mariano araya girdi. Galatasaray 60. dakikada golle burun buruna geldi. Belhanda'nın ortasında Maicon kafayı vurdu. Harun topu çelerken pozisyonun devamında savunmaya çarpan Meşin yuvarlak kaleye yönelince milli file bekçisi topu çizgi üzerinde yakaladı.

ASLAN YAKALADI

Bursaspor ilk değişikliğini 62. dakikada Barış'ın yerine Okoli'yi alarak yaparken 66. dakikada Galatasaray hücuma kalkerken Tolga topa dokunamadı. Batalla'nın keztiği topla etkili gelen Timsah'ta Arjantinli'nin şutunu Muslera kornere çeldi. Bu pozisyonun ardından Bursaspor iyice oyundan düşerken Galatasaray aradığı golü 74'te buldu. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Harun'un yumrukladığı topu ceza alanı dışında kontrol eden Feghouli'nin, sol ayak içiyle yaptığı vuruş skora denge getirdi. (1-1)

TOLGA BİTİRDİ

Golün ardından Bursaspor'da Dzon Delarge yerini Yusuf Erdoğan'a bıraksa da bu hamle Timsah'ın oyun etkinliğinin artmasına yetmedi ve 81. Dakikada Galatasaray öne geçti. Sarı Kırmızılılar'ın sağ kanattan gelişen atağında Yasin ortaladı, Titi'nin kafasından seken topa yay üzerinde vuran Tolga Ciğerci skoru Galatasaray lehine 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda Bursaspor beraberlik için yüklenirken savunmasında ciddi boşluklar verse de mücadelede başka gol olmadı ve Bursaspor sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.