Hava Durumu

Bursaspor, Gençlerbirliği karşısında hüsrana uğradı

Spor Toto Süper Lig 34. hafta karşılaşmasında Bursaspor, Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Mücadele, Gençlerbirliği'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Gençlerbirliği karşısında hüsrana uğradı

-Cemal EKENTOK-

Bursaspor, Ankara'daki sezona veda maçında Gençlerbirliği'ne 15. Dakikada Skuletiç'in golüyle 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

Spor Toto Süper Ligi'nde iki hafta önce düşmesi kesinleşen Gençlerbirliği'ne konuk olan Bursaspor, iki yabancısı Batalla ve Faty ile çıktığı maçta bol yabancıyla oynayan Gençlerbirliği'ne 1-0 yenilmekten kurtulamadı.  Ancak yeşil beyazlılar, bu mücadelede sağ bekte Burak Kapacak ile savunmada  Rüştü Hanlı ilk kez ilk 11'de forma şansı buldu. Maça oldukça istekli başlayan ve ilk dakikadan itibaren, Gençlerbirliği kalesine yüklenen yeşil beyazlılar, etkili oynamasına karşın son vuruşlarda etkisiz kaldı.

İLK ATAK VE GOL

İlk 14 dakika içerisinde Batalla, Yusuf ve Sinan ile pozisyona giren Bursaspor, ancak bitirici olamadı.  Gençlerbirliği'nin 14. Dakikada orta alandan gelişen ilk ciddi atağında golü kalesinde gördü. Bu dakikada orta alandan hareketlenen Mehmet'in köşeye giden şutunu Muhammed son anda kornere tokatladı. Milinkoviç'in atışında iyi yükselen Skuletic, savunmanın arasından iyi yükseldi ve şık bir kafa vuruşuyla genç kaleciyi avladı: 1-0 Böylece Başkent ekibi ilk atağında golü bularak öne geçmeyi başardı.

NE GOLLER KAÇTI

Golden sonra Gençlerbirliği kalesinde inanılmaz bir baskı kuran Bursaspor, inanılmaz goller kaçırdı. 17. Dakikada Batalla ve Sinan'ın vuruşlarında topu Zeki çizgiden çıkardı. 24. Dakikada Batalla'nın ortasında Ertuğrul'un kale sahasından vuruşunu kaleci Taha kontrol etti. Bu kez 26. Dakikada Sinan'ın pasında ceza alanına yönelen kaptan Batalla'nın vuruşunda top yandan dışarıya gitti. Bursaspor'un baskısı gol getirmeyince Gençlerbirliği ilk yarıyı 1-0 öne kapadı.

ERTUĞRUL ÇIKTI

İlk yarının son dakikasında Manu ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Ertuğrul oyundan çıkarken, yerine 46. Dakikada Onur girdi. Faty, stohere geçerken, Onur orta alanda görev yaptı. 49. Dakikada Sinan Bakış'ın sert şutunda top yandan dışarıya gitti. İkinci Bursaspor'da teknik direktör Mustafa Er, alt yapıdan A kadroya dahil ettiği Çağatay ile Muhammet Emin'i sahaya sürerken, sahada alt yapıdan gelen bir çok oyuncunun olması yenilgiye karşın Timsah'ın kazandı oldu.

Maç sonucu: Gençlerbirliği: 1 - Bursaspor: 0

90' Maçın hakemi Ali Şansalan son düdüğünü çalıyor.

90' Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90' Gençlerbirliği'nde Stephane Sessegnon ofsayta yakalanıyor.

85' Bursaspor takımında oyuncu değişikliği; Pablo Batalla oyundan çıkarken Muhammed Emin Sarıkaya oyuna giren isim.

80' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Yusuf Erdoğan ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

75' Gençlerbirliği takımında oyuncu değişikliği; Rahmetullah Berişbek oyundan çıkarken İlker Karakaş oyuna giren isim.

74' Sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden Murat Duruer ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

72' Bursaspor takımında oyuncu değişikliği; Emre Taşdemir oyundan çıkarken Çağatay Yılmaz oyuna giren isim.

68' Gençlerbirliği takımından Alper Uludağ sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

64' Yusuf Erdoğan rakip ceza sahasına girmeden şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

62' Gençlerbirliği takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Elvis Manu çıkıyor ve yerine Kamal Issah oyuna giriyor.

62' Gençlerbirliği takımından Murat Duruer sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

56' Furkan Soyalp, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

53' Bursaspor takımından Onur Atasayar sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

52' Gençlerbirliği takımından Stephane Sessegnon tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

49' Bu dakikada Bursaspor takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.Şutu çeken isim Sinan Bakış

48' Rakip yarı alanın ortalarında Marko Milinkovic topla buluşuyor, ancak hakem ofsayt gerekçesi ile oyunu durduruyor.

46' Bursaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Ertuğrul Ersoy çıkıyor ve yerine Onur Atasayar oyuna giriyor.

46' Gençlerbirliği takımında oyuncu değişikliği; Petar Skuletic oyundan çıkarken Murat Duruer oyuna giren isim.

46' Mücadelede ikinci yarı başlıyor.

İlk yarı sonucu: Gençlerbirliği: 1 - Bursaspor: 0

45' Maçın ilk yarısı 1-0 sonuçlanıyor

45' Bu dakikada Gençlerbirliği takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut defansın araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Marko Milinkovic

44' Gençlerbirliği takımından Zeki Yavru tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

41' Bursaspor takımından Yusuf Erdoğan şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

38' Bursaspor takımından Yusuf Erdoğan sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

37' Ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf Erdoğan, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, savunma araya girerek tehlikeyi önlüyor.

30' Gençlerbirliği takımından Elvis Manu ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

29' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Marko Milinkovic ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

26' Pablo Batalla önemli bir gol poziyonunu değerlendiremiyor. Ceza sahası sağ iç çaprazından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

24' Bursaspor takımından Mikel Agu ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

23' Ceza sahası içinde topla buluşan Ertuğrul Ersoy, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, kaleci Taha Cengiz Demirtaş kurtarıyor.

20' Gençlerbirliği takımında, kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Luccas Claro ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştıtıyor.

15' Golün asistini yapan isim Marko Milinkovic.

15' GOL! Gençlerbirliği, Petar Skuletic ile öne geçiyor.

11' Sol çaprazdan Stephane Sessegnon ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

9' Mikel Agu altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

7' Pablo Batalla tarafından çekilen şutu, savunma araya girerek önlüyor.

4' Gençlerbirliği, Mehmet Taş ile orta saha çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

3' Bursaspor takımından Emre Taşdemir sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

3' Bursaspor takımından Furkan Soyalp ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

1' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Emre Taşdemir ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

1' Hakem Ali Şansalan'ın düdüğüyle mücadele başlıyor.

İLK 11'LER

Bursaspor: Muhammed, Emre Taşdemir, Rüştü Hanlı, Ertuğrul Ersoy, Burak Kapacak, Faty, Furkan, Agu, Yusuf, Sinan, Batalla.

Gençlerbirliği: Taha Cengiz Demirtaş, Alper, Zeki, Yıldırım Mert Çetin, Claro, Milinkovic, Rahmetullah, Sessegnon, Mehmet Taş, Manu, Skuletic.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.