Hava Durumu

Bursaspor, 'kardeş'e konuk olacak! Tam yol ileri...

Sivas önünde galibiyet hasretini noktalayan Bursaspor yarın çıkacağı Ankaragücü deplasmanında çıkışa geçmeye çalışacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2019 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, 'kardeş'e konuk olacak! Tam yol ileri...

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'deki 9 maçlık galibiyet özlemine Sivasspor önünde son veren Bursaspor, 25. haftada MKE Ankaragücü'ne konuk olacak. İki kulübün talebi doğrultusunda saati 19:00 olarak değiştirilen maç Eryaman Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşma aynı zamanda beİN Sports'tan da naklen yayınlanacak.

TARAFTAR KOL KOLA

Karşılaşmanın bütün geliri geçen hafta Antalya deplasmanı dönüşünde gerçekleşen kazada yaşamını yitiren Ankaragücü'nün genç taraftarı Eren Açıkgöz ile Mert Turgut Çakır'ın ailelerine bağışlanacak. Ayrıca bütün takım Passolig'lerine açık olacak karşılaşmada hafta içerisinde organize olan pek çok tribün grubu formalarıyla ve pankartlarıyla birlikte yer alacak.

DÜDÜK SERKAN ÇINAR'DA

Ankaragücü ve Bursaspor arasında oynanacak karşılaşmanın hakemi ise İstanbul bölgesinden Serkan Çınar olacak. Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi aracılığıyla Merkez hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Çınar'ın yardımcılıklarını ise  Kerem Ersoy ve Deniz Caner Özaral üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Alper Çetin olacak.

15. KEZ DÜDÜK ÇALACAK

Serkan Çınar bu mücadele ile birlikte 15. Kez Bursaspor karşılaşmasında düdük çalacak. Bugüne kadar Çınar'ın yönettiği 14 maçta 7 kez kazanan Yeşil Beyazlılar 3 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Çınar'ın yönettiği maçlarda 9 kez deplasman takımı olan Timsah o dış saha maçlarında da 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

88. RANDEVU

İki takım bu karşılaşmayla birlikte tarihlerinde 88. kez birbirine rakip olacak. Ankaragücü ve Bursaspor arasında daha önce oynanan 87 maçın 31'i berabere beterken iki kulüp de 28'er kez sahadan zaferle ayrıldı. Bursaspor ve Ankaragücü ligde ise 77 kez birbirine rakip oldu. Bu maçlarda Bursaspor rakibine 28 maçta puan vermezken 23 mücadeleyi Ankaragücü kazandı.  İki takım arasında ligde oynanan 26 maç da berabere bitti.

TİMSAH 9 MAÇTA YENİLMEDİ

Bursaspor rakibiyle Ankara'da oynanan maçlarda ise Ankaragücü'nün gerisinde kaldı. İki takım arasında Ankara'da oynanan 41 maçın 22'sinin Ankaragücü 12'sini de Bursaspor kazandı. Başkentteki 7 maç ise beraberlikle tamamlandı. Bursaspor, Süper Lig'de Ankaragücü ile karşılaştığı son dokuz maçta ise yenilmedi. Bu süreçte 5 galibiyet 4 beraberlik alan Timsah altı karşılaşmada da kalesini gol kapattı.

BURSASPOR MORALLİ

Son dört Süper Lig maçında üç galibiyet alan ve hiç yenilmeyen Ankaragücü, daha önceki dokuz karşılaşmadan sadece bir puan çıkarabilmişti. Süper Lig'deki son 10 maçının sadece birini kazanan Bursaspor tek galibiyetini geçen hafta Sivasspor'u yenerek aldı ve moral kazandı.

ANKARAGÜCÜ ŞUT ÇEKEMİYOR

Karşılaşma bu sezon Süper Lig'de en az penaltı golü atan iki takımı karşı karşıya getirecek. İki takım da ligin geride kalan 24 haftasında yalnızca 1'er kez penaltı golü kaydetti. Ayrıca Süper Lig'in ilk 24 haftasında iç sahada oynanan maçlarda rakip kaleye en az isabetli şut çeken takım olan Ankaragücü (40), bu şutların %35'ini ikinci devredeki karşılaşmalarda buldu.

ORGİLL VE BOYD SIRTLADI

Süper Lig'in ikinci yarısında Ankaragücü'nün attığı dokuz golde Dever Orgill (5 gol & 1 asist) ya da Tyler Boyd'dan (2 gol & 4 asist) en az birinin katkısı var. Geçen hafta Sivasspor'a karşı fileleri havalandıran ve bu sezon beşinci golüne ulaşan Bursasporlu Aytaç Kara, Süper Lig kariyerindeki en skorer sezonunu yaşıyor.

AYBABA ŞANSSIZ

Teknik direktörlük kariyerinde çıktığı Ankaragücü deplasmanlarında sadece iki galibiyet alabilen Samet Aybaba 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Aybaba'nın çalıştırdığı takımlar Ankaragücü'ne rakip olduğu son üç karşılaşmada ise puan sevinci yaşayamadı. Aybaba ayrıca Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan'la daha önce 1 kez rakip oldu ve o karşılaşmayı da kazanmasını bildi.  İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı ise Bursaspor 1-0 kazanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.