Hava Durumu

Bursaspor Kasımpaşa deplasmanında

Ligde 3 maçtır yenilmeyen Bursaspor, bugün Kasımpaşa ile oynayacağı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak seriyi 4 maça çıkarmak istiyor. Bursaspor Kasımpaşa ne zaman, sat kaçta, nerede?

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Kasımpaşa deplasmanında

Ali ŞAHİN

Süper Lig'de geride kalan 10 haftada topladığı 16 puanla 7. sırada yer alan Bursaspor, 11. hafta mücadelesinde Kasımpaşa'ya konuk olacak. Bursaspor Kasımpaşa ne zaman, sat kaçta, nerede? Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak mücadele 4 Kasım Cumartesi (bugün)saat 14.00'te başlayacak. Ligde son 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan Yeşil Beyazlı ekip, bugünkü mücadeleden de puanla ayrılarak bu seriyi sürdürmek istiyor.

DÜDÜK SUAT ARSLANBOĞA'DA

İki takım için de kritik öneme sahip mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Arslanboğa'nın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Samet Çavuş yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kutluhan Bilgiç olacak.

17. RANDEVU

Kasımpaşa ile Bursaspor, bugün oynayacakları karşılaşma ile birlikte Süper Lig tarihinde 17. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan 16 karşılaşmada Yeşil Beyazlı ekip, 10 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Kasımpaşa ise 4 mücadelede gülen taraf olmayı başardı. 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

EV SAHİPLERİ KAZANDI

Ligde geçen sezon oynanan maçlarda ise ev sahipleri kazandı. 5. haftada Bursa'da oynanan maçı Jorquera'nın 62. Dakikadaki golüyle 1-0 kazanan Yeşil Beyazlılar 22. haftada İstanbul'da sahaya çıktığı maçı ise 4-0 kaybetti. Kasımpaşa'yla oynadığı son maçta rakibine gol atamayan Bursaspor, diğer 15 karşılaşmanın 14'ünde ise rakip fileleri havalandırmayı başardı. Bursaspor'la evinde oynadığı ilk üç maçı kaybeden Kasımpaşa, sonraki beş karşılaşmada sadece bir yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

BURSASPOR'DA 6 EKSİK

Bursaspor'da sakatlıkları süren Josua John, Furkan Özçal, Yusuf Erdoğan, Sercan Yıldırım, Onur Atasayar ve Emre Taşdemir bugün oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek. Sarı kart sınırındaki Titi ve Mikel Agu ise kart görmeleri durumunda Göztepe maçında cezalı duruma düşecek. Kasımpaşa'da ise Bengali Koita dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

ŞUT ÇEKEMİYOR

Kasımpaşa, Süper Lig'de üst üste 16 maçtır kalesini gole kapatamazken 32 yedi. Bu aynı zamanda Kasımpaşa'nın lig tarihindeki en uzun gol yeme serisi olarak kayıtlara geçti.  Ligde oynadığı son üç maçta yenilmeyen Bursaspor  ise bu süreçte kalesinde sadece bir gol gördü. İlk 10 haftada rakip kaleye en az isabetli şut çeken takım Kasımpaşa olurken (31); Bursaspor (99), Gençlerbirliği'nin (94) ardından en az şut girişiminde bulunan ekip konumunda.

KORNERLERE DİKKAT

Şu ana kadar topa sahip olma oranlarında Bursaspor yüzde 41.6 ile ligin en kötü 2. Takımı. Ligin en kötüsü ise yüzde 41 ile Gençlerbirliği. Ligin en az hava topu kazanan takımı olan Bursaspor (112), aynı zamanda Antalyaspor ile birlikte kornerden en fazla gol yiyen ekibi. 6 Kez kornerden gol atan Yeşil Beyazlılar bu anlamda ise ligin en iyisi.

RAMAZAN KURTARIYOR

61 ile 75'inci dakikalar arasında Antalyaspor ile ligin en fazla gol atan takımı olan Bursaspor ayrıca aynı süreçte kalesinde en fazla gol gören ekip konumunda (5 gol). Ligde şu ana kadar en fazla kurtarış yapan kaleci Kasımpaşa file bekçisi Ramazan Köse (37). Bursaspor'un Süper Lig'de attığı son beş golün üçünde Pablo Batalla'nın 1 asist ve 1 gollük katkısı var.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Yeşil Beyazlılar Kasımpaşa maçının hazırlıklarını dün Özlüce Tesislerinde Basına kapalı olarak yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Paul Le Guen nezaretinde maçın son taktik provasını yapan Bursaspor akşam saatlerinde ise İstanbul'a gitti. Kamp yapacağı otele yerleşen Yeşil Beyazlı oyuncular burada maç saatini beklemeye başladı.

MUHTEMEL 11

-Kasımpaşa-

Ramazan Köse

Popov

Ben Youssef

Kenneth Omeruo

Olıvıer Veıgneau

Loret Sadıku

Davıd Pavelka

Bernard Mensah

Jhon Murıllo

Ahmed Hassan

Samuel Eduok

 

-Bursaspor-

Harun Tekin

Titi

Ekong

Ertuğrul Ersoy

Barış Yardımcı

Aziz Behich

Badu

Mikel Agu

Jires Kembo

Batalla

Stancu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.