Hava Durumu

Bursaspor Kasımpaşa ile berabere kaldı

Süper Lig'in 11. haftasında Bursaspor, Kasımpaşa deplasmanından beraberlikle ayrıldı. Eduok ve Mensah golleriyle devreyi 2-0 geride kapatan Bursaspor, 89'da Ertuğrul, 90+3'te de Aziz ile eşitliği sağlayarak evine 1 puanla dönmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Kasımpaşa ile berabere kaldı

Ali ŞAHİN

Süper Lig'in son 3 maçında kaybetmeyen Bursaspor 11. haftada Kasımpaşa'ya konuk oldu. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadelede yenilmezlik serisini sürdürmek isteyen Yeşil Beyazlılar maça Harun Tekin, Ertuğrul, Ekong, Titi, Barış Yardımcı, Batalla, Mikel Agu, Badu, Aziz Behich, Jires Kembo ve Stancu 11'i ile başladı.

POZİSYON OLMADI

Bursaspor, karşılaşmanın başlama düdüğü ile birlikte rakip yarı sahada etkili olsa da yerleşen Kasımpaşa savunması karşısında topu etkili noktaya taşıyamadı. İstanbul ekibinin kontra atakla gol aradığı ilk bölümde Bursaspor savunması rakibine imkan vermedi. Mücadelenin ilk şutu 16. dakikada Badu'dan gelirken top dışarı çıktı. Karşılaşmanın ilk önemli atağı 26. dakikada yaşandı. Bu dakikada etkili gelen Kasımpaşa'da Trezeguet'nin kaleyi önüne alıp yaptığı vuruşu Harun kurtardı.

HARUN KURTARDI

Mücadelenin 29. dakikasında Harun bir kez daha kalesinde devleşti. Murillo'ya karşı bire bir pozisyonda rakibine gol izni vermeyen milli eldiven, devam eden pozisyonda da Mensah'ı durdurarak skoru 0-0'da tuttu. Kasımpaşa'nın Bursaspor'a üstünlük kurmaya başladığı dakikalarda skoru değiştiren gol de 32. dakikada geldi. Sol kanattan ceza sahası içine gönderilen pasta Sadiku, topu çizgiye inerken Eduok'a çıkardı ve Nijeryalı oyuncu gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. (1-0)

MENSAH TAKIMINI RAHATLATTI

Skorda dengenin değişmesinin ardından akınlarını iyice artıran Kasımpaşa, Bursaspor orta sahasının zafiyetini iyi kullanarak 37'de farkı 2'ye çıkardı. Popov'un sağ kanattan rakip ceza sahası yayına gönderdiği pasta gelişine sert vuran Bernard Mensah skoru 2-0 yaptı. Farkın açılmasının ardından Bursaspor kanatlara açılarak daha etkili olmaya çalışsa da 38'de Trezeguet, 41'de ise Sadiku kaleci Harun'u geçemedi.

ERTUĞRUL DOKUNAMADI

42. dakikada Bursaspor korner kazandı. Batalla'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde seken topa Ertuğrul dokunamadı. İlk yarının son bölümünde de Yeşil Beyazlılar önemli bir atak geliştiremezken 45-1. dakikada ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Trezeguet'nin bomboş durumdaki şutu üstten dışarı çıktı. Kalan dakikalar başka gol getirmedi ve Kasımpaşa soyunma odasına 2-0 önde girdi.

TİMSAH ETKİLİ GELDİ

Karşılaşmanın 2. yarısına Agu-Jorquera değişikliği ile başlayan Yeşil Beyazlılar oyun olarak da rakibine üstünlük kurmaya başladı. 47. dakikada gelişen organize atakta Batalla'nın kafası az farkla dışarı çıkarken 48'de Stancu'nun şutu kaleci Ramazan'da kaldı. Kasımpaşa 50. dakikada Pavelka ile etkili gelse de Harun rakibine gol izni vermedi. Bursaspor 51. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahasına giren Stancu dip çizgiye kadar inerek topu içeriye çevirse de hiçbir takım arkadaşı tamamlayamadı.

KASIMPAŞA 10 KİŞİ

Maçın kaderini değiştiren an ise 56. dakikada yaşandı. Gelişen Kasımpaşa atağı sonrası kendi ceza sahasına topu kapan Badu takımını atağa kaldırırken Kasımpaşalı Trezeguet'nin arkadan müdahalesi sonucu yerde kaldı. Pozisyonu avantaja bırakmayan Suat Arslanboğa Mısırlı oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Bu dakikadan sonra Bursaspor'u kendi yarı sahasında karşılayan İstanbul ekibine karşı Paul Le Guen, Delarge ve Kubilay'ı oyuna alırken Yeşil Beyazlılar kanatlardan etkili gelmeye başladı.

KEMBO KAÇIRDI

71. dakikada Kubilay'ın kafası kalecide kalırken Yeşil Beyazlılar 75'te net bir fırsat kaçırdı. Jorquera'nın müthiş ara pasıyla bir anda altıpasın içinde topla buluşan Jires Kembo'nun şutu direğin dibinden dışarı çıktı. Bursaspor'un rakip kaleyi ablukaya aldığı anlarda uzun topla çıkan Kasımpaşa, 78. dakikada Murillo'yla etkili gelse de karşı karşıya pozisyonda önce Harun, seken topta da Ertuğrul gol izni vermedi.

YEŞİL BEYAZLILAR UMUTLANDI

Maçta son anlara girilirken Bursaspor risk almaya başladı ve bütün hatlarıyla Kasımpaşa yarı sahasına yerleşti. 87. dakikada Aziz Behich'in şutunu kaleci Ramazan direk dibinde kurtardı. Yeşil Beyazlılar'ın yoğun atakları 89. dakikada meyve verdi. Sol kanattan Jires Kembo'nun yaptığı ortaya arka direkte iyi vuran Ertuğrul farkı 1'e indirdi ve takımını beraberlik için umutlandırdı. (2-1)

AZİZ'DEN 1 PUAN

90+3'ün ilk saniyelerinde Kasımpaşa'nın gerçekleştirdiği ani atakta sol kanattan verilen pasta boş kaleye gönderilen top ağlarla buluştu ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Pozisyonun devamında iyi gelen Bursaspor skora denge getirmeyi başardı. Bu dakikada Delarge'ın sağ kanattan yaptığı ortayı arka direkte iyi takip eden Aziz Behich skoru 2-2 yaparken maçın da skorunu belirledi.

NOTLAR:

Mücadelenin 81. dakikasında sarı kart gören Titi Göztepe maçında cezalı duruma düştü.

Bursaspor'un ilk golünü atan Ertuğrul takımının bu sezon gol atan ilk yerli oyuncusu oldu.

Kasımpaşa maçındaki 2-2'lik sonuçla Bursaspor'un yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı.

 

Bursaspor: Harun, Ertuğrul, Ekong, Titi, Barış, Batalla, Agu, Badu, Aziz, Kembo, Stancu

Kasımpaşa: Ramazan, Omeruo, Ben Youssef, Veigneau, Popov, Sadiku, Trezeguet, Pavelka, Murillo, Mensah, Eduok

 

GOLLER: Eduok (dk. 32), Mensah (dk. 37) (Kasımpaşa), Ertuğrul (dk. 89), Aziz Behich (90+4) (Bursaspor)

KIRMIZI KART: Trezeguet (dk. 57) (Kasımpaşa)

SARI KARTLAR: Aziz Behich, Ertuğrul, Titi (Bursaspor), Sadiku, Ramazan (Kasımpaşa)

 

Le Guen: "Bu dönüşü yapmamız önemliydi"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.