Hava Durumu

Bursaspor Kayseri'de yıkıldı

Bursaspor, Kaptan Batalla'nın sakatlığı sebebiyle oynamadığı 7. hafta maçında hücum organizasyonlarında yetersiz kaldı ve Kayserispor'a 3-1 yenildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Kayseri'de yıkıldı

-Ali ŞAHİN-

Süper Lig'de 6 maçı 9 puanla tamamlayan Bursaspor 7. maçında 5 yıldır galip gelemediği Kayserispor deplasmanına çıktı. Kaptan Batalla'nın sakatlığı sebebiyle kadroda yer almadığı mücadelede Teknik Direktör Paul Le Guen Harun, Barış, Ekong, Titi, Aziz, Agu, Badu, Kembo, Delarge, Deniz, Stancu on biri ile müsabakaya başladı.

RAKİP SAHADA BASKI

Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren rakip yarı sahada baskı uygulayan Bursaspor Kayseri ekibinin pozisyon üretmesine engel olamadı. İlk 8. dakikada gelişen 4 Kayserispor atağında savunma pozisyonu uzaklaştırırken, Yeşil Beyazlılar ilk önemli atağını 11. dakikada geliştirdi. Bursaspor bu dakikada kazandığı köşe vuruşunda Deniz Yılmaz ceza sahası içinde vuruşunu yaptı ancak top kaleci Lung'da kaldı.

GÜRAY ATTI

Bursaspor'un çıkarken kaptırdığı topla etkili gelen Kayserispor 15. Dakikada aradığı golü buldu. Bu dakikada Deniz Türüç'ün sağ kanattan yaptığı ortaya Umut Bulut vuramazken arka direkte iyi hareketlenen Güray Vural gelişine vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 19. Dakikada gelişen Sarı Kırmızılı ekibin atağında ise Umut uygun durumda vuramadı.

SAVUNMA YETİŞTİ

Golden sonra yeniden rakip sahada baskı uygulayan Yeşil Beyazlılar 26. dakikada Delarge ile gelse de başarılı oyuncunun ortasını savunma kesti. 35. Dakikada Bursaspor kalesine doğru yapılan ortayı Harun tokatlarken top boş alana düştü. Kayseri forvetlerinden önce topa vuran Ekong takımını kontratağa kaldırdı. Pozisyonun devamında ceza sahasında topla buluşan Deniz yılmaz topu düzeltmeye çalışırken Kayseri savunması yetişti ve pozisyonu uzaklaştırdı.

EKONG EŞİTLEDİ

Kayserispor tribünlerinin 38. Dakika şovunu yapmaya hazırlandığı dakikalarda Bursaspor korner kazandı. Köşe gönderinden Stancu'nun yaptığı ortada Agu'dan seken topu ayağının üstüyle tamamlayan Ekong skora eşitliği getirdi. (1-1) 44. Dakikada Bursaspor bir kez daha etkili gelirken sağ kanattan Deniz'in daha uygun durumdaki Delarge'a gönderdiği topu son anda savunma engelledi ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

2. YARI HIZLI BAŞLADI

Bursaspor 2. yarıya Kembo-Furkan değişikliği ile başladı. İlk yarının sonlarındaki akınlarına ikinci devrenin başında da devam eden Bursaspor 48'de gole çok yaklaştı. Bu dakikada soldan içeri gönderilen ortaya Badu kafayı vurdu ancak top az farkla auta gitti. Bur dakika sonra ise Sol kanattan Deniz'in ortasında Mendes yatarak müdahale etti ve top kornere gitti.

DELARGE KAÇIRDI

61. dakikada Kayserispor üstünlük sayısına çok yaklaştı. Sarı Kırmızılılar'ın sol kanattan gelişen atağında içeri gönderilen ortada Umut Bulut ceza sahası içinde topa dokundu ancak top üstten dışarı çıktı. 65. Dakikada ise Titi'nin ters vuruşu az farkla dışarı çıktı. 68. Dakikada Bursaspor'un kullandığı köşe vuruşunda Kayserispor savunması topa ayak koydu. Ceza sahası dışına doğru hareketlenen topa Delarge gelişine vurdu ancak top az farkla yandan dışarı çıktı.

SON BÖLÜMDE 2 GOL

Maçın hareketlendiği anda yakalanan tempoyu iyi kullanan Kayserispor 73. Dakikada öne geçti. Sol kanattan Atila'nın gönderdiği sert ortaya Kana-Biyik kafayı vurdu ve top filelerle buluştu. (2-1) Sarı Kırmızılılar 78. Dakikada ise Umut Bulut ile direği geçemedi. Bursaspor maçın son bölümünde duran toplarla etkili olmaya çalışsa da son vuruşları yapamadı. 87. Dakikada sahneye çıkan Mendes, Lung'un uzun gönderdiği topta sol çaprazda tek başına kaldı ve kaleye vurmayı tercih etti. Defansa çarpan top kaleci Harun'u yanılttı ve ağlarla buluştu.  Kalan dakikalar başka gol getirmezken Bursaspor bu sezonki 4. Yenilgisini aldı.

Goller: Güray (dk. 16), Kana Bıyık (dk. 74), Mendes (dk. 88) (Kayserispor), Ekong (dk. 39) (Bursaspor)

Sarı kartlar: Mendes (Kayserispor), Tarouco, Aziz (Bursaspor)

MAÇTAN KARELER

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.