Hava Durumu

Bursaspor ligi açıyor! Timsahlar deplasmanda 3 puan arıyor

Bu yıl kötü günler yaşamak istemeyen Bursaspor bugün yeni sezonun açılış maçında Medipol Başakşehir deplasmanına saat 21:45'de mutlak 3 puan parolasıyla çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor ligi açıyor! Timsahlar deplasmanda 3 puan arıyor

Ali ŞAHİN

Geçen yıl son maçta Lige tutunan ve bu sezona iyi bir başlangıç yapabilmek adına ilk sınavından 3 puan almak isteyen Bursaspor sezonun açılış maçında Medipol Başakşehir'e konuk olacak. Başakşehir 3. İstanbul Fatih Terim Stadyumunda oynanacak mücadele saat 21:45'te başlayacak ve beINSports'tan naklen yayınlanacak.

21. RANDEVU

Bursaspor ve Medipol Başakşehir bugün oynayacakları karşılaşma ile birlikte Süper Lig tarihinde 21. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 20 müsabakada Yeşil Beyazlılar, 6 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 7 mücadele ise Başakşehir'in üstünlüğü ile sonuçlandı. 7 müsabakada ise eşitlik bozulmadı. Başakşehir, iç sahada Bursaspor ile Süper Lig'de oynadığı on maçın beşinde rakibine gol atamazken 5 maçta da gol yemedi.

YENİ HOCALAR KAZANAMADI

Bursaspor'un son 8 teknik direktörü de takımın başında çıktığı ilk Süper Lig maçlarını kaybetti. Geçen sezon Trabzonspor karşısında takımın başına 1 maçlığına çıkan antrenör Mustafa Er'i bu kategoriye dahil etmeyecek olursak Bursaspor başında çıktığı ilk maçı kazanan son teknik direktör Ertuğrul Sağlam oldu.

GEÇEN YIL YENEMEDİ

Geçen yıl zor bir sezon geçiren Bursaspor ligin 2. Haftasında ağırladığı Medipol Başakşehir'e 2-0 yenilmişti. Yeşil Beyazılar kötü bir grafik çizdiği ikinci devrede konuk olduğu rakibine son dakikalarda yediği golle boyun eğmiş ve 2 maçta gol atma başarısı dahi gösterememişti.

AÇILIŞ YİNE TİMSAH'IN

Bursaspor ise geçen sezonun açılış maçında Adanaspor'a konuk olmuş ve rakibini 2-1 yenmeyi başarmıştı. Geçen sezonun ilk haftasında Fenerbahçe'yi ağırlayan Medipol Başakşehir rakibini yenerek Lige 3 puanla başlamıştı. Yeşil Beyazlılar ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sezonun açılış maçında sahaya çıkacak.

LE GUEN SİFTAH YAPACAK

Küme düşmekten son maçta kurtulan Bursaspor Hamza Hamzaoğlu yönetiminde başladığı geçen sezonu sırasıyla Mutlu Topçu ve Adnan Örnek ile tamamlamıştı. Antrenör Tunahan Akdoğan ve Mustafa Er de 1'er maçta takımın başında yer aldı. Kötü giden geçen sezonun ardından takımın başına tecrübeli bir isim getirmek isteyen yönetim Fransız Çalıştırıcı Paul Le Guen ile anlaştı. İlk kez Türkiye'de çalışacak Le Guen Başakşehir karşısında hem Süper Lig'deki hem de Bursaspor'un başındaki ilk resmi sınavına çıkacak.

İSTİKRAR AVCI'DAN SORULUR

Medipol Başakşehir'in Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise  2014 yılından beri takımı çalıştırıyor. Turuncu Lacivertli takımın başında 4. Yılına başlayacak Avcı, 2 yıllık Milli Takım tecrübesinden önce de  5 yıl boyunca o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u çalıştırmıştı.

DELARGE TRİBÜNDE

Bursaspor'un yeni transferleri Ekong, Titi, Badu, Barış Yardımcı ve Agu Teknik Direktör Paul Le Guen'in şans vermesi halinde ilk kez Yeşil Beyazlı formayı giyecek. Timsah'ta sakatlıkları süren Emre Taşdemir, Furkan Özcal ve Sercan yıldırım ise takımdaki yerini alamayacak. Bursaspor'un son transferi Delarge ise lisansı yetişmediği için tribünde olacak.

BRUGGE'Ü ELEDİ

Bu yıl 3. Kez Avrupa arenasında Türkiye'yi temsil eden ve İlk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı yakalayan Medipol Başakşenir 3. Ön eleme Turunda büyük bir sürprize imza atarak Belçika devi Club Brugge'ü eledi. Turuncu Lacivertliler rakibiyle deplasmanda 3-3 berabere kalırken İstanbuldake maçı 2-0 kazandı ve play-off turunda Sevilla'nın rakibi oldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.